Deze Belgen drukken hun stempel op de modewereld

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Laure Vandendaele
Deze Belgen drukken hun stempel op de modewereld

Belgen en de modewereld lijken wel voor elkaar gemaakt. Dat wordt nu nogmaals bevestigd door de prestigieuze modewebsite The Business of Fashion. In de jaarlijkse top 500 van ontwerpers, fotografen, influencers of artiesten die de modewereld vormgeven, duiken maar liefst dertien Belgen op.

We hebben frieten en bier maar ook op modevlak heeft België heel wat te bieden. Met onze gevierde ontwerpers, graag geziene modellen en vooruitstrevende make-upartiesten manifesteren we ons ook ver buiten de landsgrenzen als avant-gardistisch modeland. Het mag dan ook geen verrassing heten dat maar liefst dertien Belgen opduiken in de jaarlijkse top 500 van mensen die de modewereld vormgeven van de prestigieuze modewebsite The Business of Fashion opduiken.

Vijf nieuwkomers

Naast kleppers zoals  Dries Van Noten, Peter Philips, Raf Simons en Walter Van Beirendonck zijn dit jaar ook enkele nieuwkomers van de partij. Onder meer make-upartiest Inge Grognard en de man achter Y/Project Glenn Martens drukten volgens Bof hun stempel op de modewereld. Ook het Kortrijkse topmodel Hanne Gaby Odiele, die zich eerder dit jaar uitte als interseksueel en zo het onderwerp uit te taboesfeer haalde, mag zich nu - eindelijk - officieel tot een van de meest invloedrijke mensen uit de modescene rekenen.

Maak hier kennis met de vijf Belgische nieuwkomers in de Bof 500