Raf Simons wint Vlaamse Cultuurprijs

Gepubliceerd op 14 juni 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
Raf Simons wint Vlaamse Cultuurprijs

In de Gentse Vooruit werden gisteren de Vlaamse Cultuurprijzen, of beter de Ultima's uitgereikt. Raf Simons viel alweer in de prijzen en mocht de Ultima voor zijn Algemene Culturele Verdienste mee naar huis nemen.

De voorbije jaren werden de twaalf Vlaamse Cultuurprijzen verspreid over het jaar uitgereikt, binnen elk vakgebied. Minister van Cultuur Sven Gatz besliste vorig jaar de prijzen een nieuw elan te geven. Ze kregen een nieuwe, meer catchy naam, de Ultima's, die opnieuw in een en dezelfde avond werden uitgereikt.

De Prijs voor Algemene Culturele Verdienste ging dus naar Raf Simons, niets te vroeg, als u het ons vraagt. De in Neerpelt geboren ontwerper schrijft al jaren geschiedenis binnen de internationale modewereld. Met zijn eigen erg populair mannenlabel, maar ook met zijn creaties voor achtereenvolgens Jil Sander, Christian Dior en - sinds dit seizoen - Calvin Klein. Fijn dus, dat hij eindelijk ook in eigen land erkenning krijgt.

Raf Simons,Jil Sander,SS12,Calvin Klein,Antwerpen,New York,Vlaamse Cultuurprijzen,ultima
Droomjurk uit de voorlaatste collectie van Raf Simons voor Jil Sander (SS12)

Simons takes America

Vorig week nog beloonde ook de CFDA, de Council of Fashion Designers of America, hem met een dubbele prijs. Op die gala avond kreeg hij de award voor zowel menswear, als womenswear designer of the year voor zijn werk bij het Amerikaanse cultlabel Calvin Klein.

Raf Simons,Calvin Klein,FW17,Antwerpen,New York,Vlaamse Cultuurprijzen,ultima
Raf Simons debuutcollectie voor Calvin Klein (FW17/18), een schot in de roos