Op vakantie vertrekken: maar hoe krijg je nu alle koffers in de auto?

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Op vakantie vertrekken: maar hoe krijg je nu alle koffers in de auto?

Alle koffers in de auto krijgen, lijkt soms wel een spelletje Tetris. Je verliest veel tijd, en moed met deze lastige taak. Dankzij deze tips kan je voortaan zonder stress op vakantie vertrekken!

Afgelopen weekend vertrok het ELLE Team naar de zee, om te kunnen genieten van de laatste zonnestralen van deze zomer. Resultaat: Bakken vol kleren, handtassen, spelletjes voor op het strand, accessoires voor de hond (nooit zonder Chloé!) enz.

We beginnen met inladen, maar al snel blijkt dat dit niet onze specialiteit is. Slechte rijen, (zéér) weinig gezichtsveld, en als we beginnen rijden vallen al onze koffers om. We kunnen stellen dat dit niet de meest comfortabele rit zou zijn.

Plaats in overvloed in onze Volkswagen Caddy. Een comfortabele en functionele wagen die gemaakt is om te reizen zonder problemen, bagage inbegrepen.

Ons probleem is dus niet de plaats, maar het benutten ervan. Maar geen paniek! We beginnen helemaal opnieuw en maken gebruik van enkele belangrijke en essentiële tips.

Op vakantie vertrekken: maar hoe krijg je nu alle koffers in de auto? - 1

Ontdek hier onze tips & tricks =>

1/

  1. Begin met de grote, harde - en dus ook de zwaarste - koffers en plaats ze achteraan in de auto.  Stapel ze zo dat de plaats optimaal benut is. Ga zo verder van groot naar klein. Zorg ervoor dat de zwaarste koffers onderaan liggen en zorg ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld worden.
  2. Eens de bagage in de koffer is,  begin dan met het opvullen met de kleine ruimtes. Een jas, een handdoek, een kussen, allemaal spullen die je gemakkelijk ergens tussen kan schuiven (proppen is ook toegestaan). Door de plaats tussen de koffers op te vullen vermijd je de mogelijkheid dat ze tijdens het rijden schuiven of omvallen.
  3. Past nog steeds niet alles in de auto? Denk aan alle plaatsen die je kan benutten. De achterbank is een uitstekende ruimte om nog extra koffers op te leggen, als deze zetels natuurlijk niet bezet zijn door extra passagiers. Denk ook aan de kleine opslagruimtes die de auto bezit. De compartimenten in de deur, onder de zetel en het handschoenenkastje.
    Als je de achterbank benut, vergeet zeker niet de koffers vast te zetten met de veiligheidsgordels. Andere optie: huur een fietsendrager of een trailer!
  4. De belangrijke spullen die je tijdens je reis vaak nodig hebt, zoals je portefeuille, zonnebril,... kan je best dicht bij bewaren. Steek ze in een klein zakje en leg dit onder je stoel.
  5. Het is zeer belangrijk dat je gezichtsveld groot genoeg is en dat je alles kan zien in zij- en middenspiegels.
  6. Zorg ervoor dat er geen bagage in de passagiersruimte kan tuimelen tijdens het remmen of het rijden in een bocht. Of erger: een ongeval kan veroorzaken.
  7. Om problemen met de verzekering te vermijden, mag je de maximale gewichtsgrens niet overschrijden. Deze vind je terug op de registratiekaart van het voertuig.
  8. Controleer voor vertrek zeker nog even je bandenspanning en pas in elke omstandigheid je snelheid aan!

Veilige reis!

Met dank aan Volkswagen voor het gebruik van de auto.

Lees ook: je hond veilig vastmaken in de auto, hoe doe je dat?