Dit is de best betaalde actrice ter wereld

Geüpdatet op 31 mei 2019 door Laure Vandendaele
Dit is de best betaalde actrice ter wereld

Veel Emma's en Jennifers in de top tien van best betaalde actrices ter wereld. Maar welke leading Lady van Hollywood bracht volgens zakenblad Forbes het meeste geld in het laatje?

Een ding is zeker: het is niet Scarlett Johansson. De 32-jarige actrice stond de afgelopen jaren steeds hoog genoteerd in de lijst, maar slaagde er dit jaar niet in om een plaatsje in de top 10 te bemachtigen. Deze actrices ging het dit jaar wel voor de wind.

LEES OOK: dit zijn de best betaalde beauty influencers ter wereld

10. Amy Adams

best betaalde actrices amy adams

Verdiende: 9,795.487 euro

Adams heeft intussen vijf Oscar nominaties op haar naam staan en dankt haar financieel succes aan een combinatie van gerespecteerde kaskrakers en meer commerciële filmprojecten.

1/

9. Julia Roberts

best betaalde actrice hollywood julia roberts

Verdiende: 10,221.200 euro

Julia Roberts heeft haar plaatsje in de top 10 vermoedelijk niet aan 'Money Monster' te danken maar de nieuwe prent 'Wonder' en inkomsten van oudere films, maken van Roberts nog steeds een van de best betaalde actrices in Hollywood. Ook haar zakendeal met cosmeticagigant Lancôme legt de actrice geen windeieren.

2/

8. Cate Blanchett

best betaalde actrice cate blanchett

Verdiende: 10,221.200 euro

De Australische actrice eindigt opnieuw in de top 10 dankzij haar 'een voor jullie, een voor mij aanpak' waarbij ze commerciële projecten afwisselt met meer artistieke rollen. Het is sinds 2009 geleden dat Blanchett bij de top 10 verdieners van Hollywood hoorde.

3/

7.Charlize Theron

best betaalde actrice hollywood charlize theron

Verdiende: 11,926.516 euro

Ondanks het matige succes van 'Atomic Blonde' verdient Charlize Theron nog steeds voldoende dankzij haar lucratieve deal met Dior.

4/

6. Emma Watson

best betaalde actrice 2017 emma watson

Verdiende: 11,926.516 euro

Nieuwkomer Emma Watson dankt haar plaats in de lijst van best betaalde actrices aan 'Beauty and the Beast' en 'The Circle'. Hoewel die laatste film werd neergesabeld door recensenten, bracht de verfilming van Disneysprookje 'Beauty and the Beast' meer dan een miljard euro op, meer dan voldoende om ook in de nabije toekomst voor lucratieve rollen in aanmerking te komen.

5/

5. Mila Kunis

best betaalde hollywood actrice mila kunis

Verdiende: 13,198.959 euro

Dankzij het succes van 'Bad Moms', waarvan ook een sequel in de maak is, mag Mila Kunis zich tot een van de meest gegeerde actrices in Hollywood rekenen.

6/

4. Melissa McCarthy

best betaalde actrice 2017 melissa mccarthy

Verdiende: 15,328.542 euro

Televisieserie 'Mike and Molly' wordt niet meer uitgezonden maar de 'Ghostbusters'-actrice verdient nog heel wat aan komische filmrollen zoals die in 'Life of the Party'.

7/

3. Jennifer Lawrence

best betaalde actrice hollywood jennifer lawrence

Verdiende: 20,437.098 euro

Zelfs zonder een 'Hunger Games' film verdient Lawrence voldoende dankzij vooruitbetalingen van de films 'Mother!' en 'Red Sparrow'. Mogen we natuurlijk ook niet vergeten: een vetbetaald contract bij Dior.

8/

2. Jennifer Aniston

best betaalde actrice jennifer aniston

Verdiende: 21,711.736 euro

Voormalig Friends-actrice wordt nog steeds goed betaald voor komische rollen maar heeft het gros van haar inkomsten tegenwoordig te danken aan deals met Emirates Airlines, Smartwater, Aveeno en haarverzorgingslijn Living Proof.

9/

1. Emma Stone

best betaalde hollywood actrice emma stone

Verdiende: 22,130.014 euro

Oscar-winnares Emma Stone heeft haar eerste plaats grotendeels aan haar inkomsten van kaskraker 'La La Land' te danken. Nooit eerder kreeg  de 28-jarige actrice zo'n hoog bedrag voor een filmrol betaald.