7 coole kinderwinkels in Antwerpen

Gepubliceerd op 11 augustus 2017 door Laure Vandendaele
7 coole kinderwinkels in Antwerpen

foto: © Hannes Vandenbroucke

Iedere modeliefhebber weet dat zijn of haar bankkaart het in Antwerpen dankzij de hoge concentratie aan leuke winkels hard te verduren krijgt. Maar waar moet je zijn om kleine fashionista's en fashionisto's in het nieuw te steken?

Stijlvolle en originele outfits en verrassende goodies vind je bij deze adresjes in de Koekenstad.

1.KID

kinderwinkels antwerpen fashion
© Hannes Vandenbroucke

Bij KID - dat eerder deze week twee kaarsjes mocht uitblazen - vind je een eigenzinnige selectie van kinderkleding, speelgoed en homewear voor kinderen tussen 0 en 10 jaar. Naast echte baby- en kinderkledingmerken, hangen hier ook kleine kleertjes van coole brands zoals Dr.Martens, Howlin' en Vans in de rekken.

Steenhouwersvest 34A, 2000 Antwerpen
Wanneer: 11u-18u op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag

www.iamkid.be

1/

2. Piet Konijn

kinderwinkels_antwerpen_piet_konijn
foto: Facebook - Piet Konijn

Piet Konijn mag officieel dan wel een speelgoedwinkel voor kinderen zijn, ook voor volwassen is het soms moeilijk om te weerstaan aan het grote aanbod 'monchichi's' en leuke gadgets. Na twintig jaar trouwe dienst in de Steenhouwersvest verhuisde de winkel onlangs naar een schattig pand om de hoek. Place to be voor heerlijk ouderwets speelgoed en stijlvolle boekentassen: Hoogstraat 79, Antwerpen.

2/

3. Bubbles kinderschoenen

kinderkleding antwerpen bubbles kinderschoenen
foto: Facebook - Bubbles kinderschoenen

Sokjes zijn schattig aan babyvoetjes maar vanaf het moment dat de eerste stapjes gezet worden, zijn degelijke kinderschoenen noodzakelijk. Bubbles specialiseert zich in modieuze maar vooral kwalitatieve schoenen (Stones and Bones, Rondinella, Chérie, Pèpè) die kindervoetjes voldoende steun en comfort bieden. Al vinden iets grotere kinderen of mama's - tot schoenmaat 40 - hier ongetwijfeld ook nog hun gading.

Bubbles kinderschoenen
Kasteelpleinstraat 65
2000 Antwerpen

3/

4. Kids on the docks

7 coole kinderwinkels in Antwerpen - 4
foto: Facebook - Kids on the docks

Kids on the docks werd intussen al meer dan 20 jaar geleden opgericht door Nicole Campo. De kledingwinkel verwierf snel faam dankzij de uitgebreide geboortelijsten en zorgvuldig geselecteerde kindermerken, met ruimte voor Belgische designers. Het eclectische aanbod spreekt ook vandaag nog aan en met keuze uit meer dan zestig merken wordt het onmogelijk om hier geen outfit voor je mini me te scoren. Naast kleding (tot 18 jaar!) en accessoires biedt Kids on the docks ook een mooi assortiment decospullen voor baby- of kinderkamers.

Vlaamse Kaai 27,
2000 Antwerpen

www.kidsonthedocks.be

4/

5. Yay Concept Store

7 coole kinderwinkels in Antwerpen - 5

Geen mens - groot of klein - die hier niet gelukkig wordt. In deze concept store vind je de mooiste decoratie voor een geslaagd en pinterestwaardig (kinder)feestje, maar ook aanstaande bruiden kunnen hier hun voorraad party goodies inslaan. Een coole tipi, harig hobbelpaard of goudkleurig rokje? Eén adres!

Riemstraat 13,
2000 Antwerpen

www.yay-conceptstore.com

5/

6. Bianco Baby

kinderwinkel antwerpen bianco baby
foto: www.biancobaby.be

 

Vorig jaar opende Bianco Baby, een shoppingparadijsje, voor de allerkleinsten (0-18 maanden) de deuren in het hartje van Antwerpen. Eigenares Isabelle Dierckxsens heeft een hart voor merkjes die een verschil willen maken door eerlijke productie met respect voor milieu en mensen. Alle kleertjes van Bianco zijn het resultaat van puur vakmanschap en werden met oog voor detail in kwalitatief hoogstaande materialen door kleine familiebedrijfjes in Europa geproduceerd.

Vleminckveld 6,
2000 Antwerpen

www.biancobaby.be

6/

7. De prinses op de erwt

kinderwinkels antwerpen prinses op de erwt
Foto - Instagram @prinsesopdeerwt.be

In deze winkel vind je geen bedjes waarin overgevoelige prinsesjes de slaap niet kunnen vatten maar wel een ruim aanbod aan hippe cadeautjes, decoratie- en interieurspulletjes, juweeltjes, speelgoed en kleding voor kinderen én hun mama's. Nog op zoek naar een coole oorbeschermers voor je festivalkid,  een knuffelbare eenhoorn of een flamingogieter? Je weet waar je moet zijn.

Graaf van Egmontstraat 1
2000 Antwerpen

www.prinsesopdeerwt.be