Waarom muurklimmen plots hot is

Gepubliceerd op 17 augustus 2017 door Elise
Waarom muurklimmen plots hot is

Tot deze zomer was muurklimmen nog geduwd in het hokje van de nichesporten, geitewollensokken atleten en andere minder gewaardeerde workouts. Toegegeven, het is niet meteen de sport waar je aan denkt als je je eens goed wil uitleven. Daar komt nu verandering in, en wel door deze 5 redenen: 

Dààrom ...

Trotseer dan eens een klimwand. Het is een perfecte manier om op een avontuurlijke manier je hele lichaam te trainen.

#1. Burn those calories

Als je fanatiek klimt kun je namelijk wel 371 calorieën verbranden in een half uur. Ter vergelijking: dat is ongeveer hetzelfde als een half uur joggen?!

#2. Bye armvetjes

Klimmen is een sport waarbij zowel kracht, lenigheid én techniek nodig zijn. Daarnaast een flinke portie lef. Het hoeft niet te verbazen dat het een heftige workout is voor je armen. De kunst ligt erin om je armen zo veel mogelijk te besparen en vanuit je benen te klimmen. Tot slot moet je voortdurend je evenwicht houden en dat doe je door je core aan te spannen. Kortom: je armen en buik hebben er baat bij.

#3. Duo workout

Wat ook fijn is aan de klimsport is het feit dat je het perfect als date met je lief of een vriendin kan doen. Het is een echte partnersport. Tijdens het muurklimmen is communicatie en vertrouwen van cruciaal belang. Dus bekijk klimmen niet alleen als workout maar ook als een sociale aangelegenheid.

#4. Fitness alternatief

Geen klimmuur nog berg in de buurt? Vaak hebben fitnesszalen een Jacob's Ladder, een toestel waar je met armen en benen naar boven moet. Niet helemaal hetzelfde, maar ook een waanzinnige workout en cardiotraining. Of je kan traplopen, ook een beetje klimmen toch?

#5. Grenzen verleggen

Met klimmen verleg je zowel letterlijk als figuurlijk je grenzen. Figuurlijk, want je hebt (zoals hierboven vermeld) een flinke portie lef nodig. Je moet je concentreren en probleem oplossend werken. Je moet jezelf uitdagen en steeds moeilijkere klimroutes kiezen. En letterlijk, eens je het muurklimmen onder de knie hebt wil je natuurlijk eens in de volle natuur proberen. Plan je volgende vakantie rond het klimmen en ga op avontuur. Wedden dat je op bijzonder mooie plekken terecht komt?