Expo Parijs: la Mécanique des Dessous

Geüpdatet op 1 augustus 2013 door Isabelle
Expo Parijs: la Mécanique des Dessous

expo parijsVerplichte halte voor wie zich de komende maanden in Parijs bevindt: la Mécanique des Dessous, een expo die inzoomt op wat al eeuwen onder onze kleren zit.

Een beha en een slip, hier en daar een paar jarretelles of een kousenband: lingerie anno 2013 is al bij al niet bijzonder ingewikkeld. Dat is niet altijd zo geweest. Er was een tijd waarin vrouwen zichzelf in hele mandconstructies hesen om toch maar aan de heersende modecriteria te voldoen. Dat ze daarbij nauwelijk konden gaan zitten of lopen, namen deze precaire fashion victims er maar bij. Hun mannelijke tegenhangers hadden het nauwelijks beter met volgepropte broeken en hemden, kwestie van hier en daar wat meer volume te bekomen.

De tentoonstelling la Mécanique des Dessous verkent de grenzen van schoonheidsidealen en de ingenieuze technieken die de mens door de eeuwen heen uitvond om eraan te voldoen. Van de zogenaamde ‘baleines’ tot de push-up beha: lingerie zorgt al sinds de 14de eeuw voor het nodige gezichtsbedrog. In 200 silhouetten poogt deze expo de ingenieuze wereld van ondergoed dan ook bloot te leggen. Omdat er meer is dan Victoria’s Secret alleen!

La Mécanique des Dessous, van 5 juli tot 24 november bij Les Arts Décoratifs
107 rue de Rivoli, 
75001 Parijs