GETEST: schone en droge make-uppenselen in een paar seconden

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Laure Vandendaele
GETEST: schone en droge make-uppenselen in een paar seconden

Is dit machientje dat make-upborstels in amper een paar seconden reinigt én droogt de hype waard? ELLE deed de test.

Wie net als wij een kleine obsessie voor make-upborstels heeft (aan wie dat niet begrijpt: ja, je hebt wel degelijk vijftien verschillende penselen nodig om een perfecte no make-up make-uplook te verwezenlijken), weet dat het noodzakelijk is om Stippling, Kabuki, Blender en co regelmatig te reinigen. Door hygiënisch met je favoriete tools om te gaan, voorkom je niet alleen het risico op ontstekingen, maar verleng je ook de levensduur van de borstels in kwestie. Wie dagelijks met make-uppenselen in de weer is, weet ook dat het schoonmaken een vervelend en tijdrovend klusje kan zijn. Een brush cleanser in spray vorm is handig wanneer je gehaast bent maar voor een grondige reiniging is een sopje met een milde babyshampoo (om de twee weken) noodzakelijk.

Maar het kan ook sneller en efficiënter, moet Tom Pellereau gedacht hebben. De Britse ondernemer en winnaar van The Apprentice ontwikkelde machientje waarmee je je make-uppenselen in amper een paar seconden wast én droogt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wij selecteerden onze vuilste make-uppenselen, doken de ELLE Beauty Room in en deden de test.

  • Wat is het? De StylPro MakeUp Brush Cleaner and Dryer is een handig toestelletje waarmee je je make-uppenselen om een snelle en efficiënte manier schoonmaakt.
  • Hoe werkt het? De StylPro maakt je penselen als draaiend schoon. Schuif het penseel dat je wil wassen in een van de bijgeleverde houders en klik het op het handvat. Vul het kommetje met een kleine hoeveelheid brush cleaner (kan ook een zelfgemaakt sopje van water en babyshampoo zijn) en hou je borstel in de vloeistof. Eens je het apparaatje aanzet, draait het penseel aan een hoge snelheid rond waardoor alle restjes make-up in amper een paar seconden van het penseel vliegen. Herhaal het proces, deze keer net boven de vloeistof, om het penseel te drogen. Een paar seconden later is je penseel proper én droog.

 • Tevreden? Wij kregen een penseel met restjes rode lippenstift én een foundationpenseel in geen tijd weer brandschoon. De haartjes voelden weer zacht en verloren hun vorm niet, zelfs ondanks het hevige 'gezwier'. Bovendien is deze tool ongetwijfeld veel efficiënter dan deze 'vaatwasser voor penselen'.

  fresh & clean
  fresh & clean
 • Nadeel? Hoewel je inderdaad maar een halve minuut nodig hebt om je make-uppenseel te reinigen en te drogen, neemt het toch wat meer tijd in beslag als je verschillende penselen wil reinigen. De reinigingsvloeistof moet immers iedere keer ververst worden én het is soms een beetje een gedoe om de juiste houder voor de juiste borstel te vinden. Perfect voor als je slechts een aantal borstels (max 10) wil reinigen, moet je hele brush roll eraan geloven, lijkt een sopje in de lavabo ons net iets handiger. De 'droogzwierfunctie' is wel enorm handig, iedereen weet immers hoe lang het duurt tegen wanneer je borstels helemaal droog zijn.
 • Conclusie: de StylPro werkt écht en doet wat het belooft: make-uppenselen in geen tijd reinigen en drogen. Ons exemplaar heeft het plaatsje in de ELLE Beauty Room dan ook verdiend.

StylPro MakeUp Brush Cleaner and Dryer, 57 euro. Meer info via styltom.com

Video en foto: Justin Paquay