10 dingen die je nog niet wist over Shakira

Gepubliceerd op 4 juli 2017 door Elise
10 dingen die je nog niet wist over Shakira

Klein van gestalte, reusachtig van persona. De Columbiaanse zangeres Shakira zal voor het eerst in zeven jaar opnieuw het Sportpaleis laten heupwiegen. Reden te meer om enkele herinneringen en nieuwe weetjes op te rakelen over de blonde godin. 

#1. Vintage Shakira

Dit is de 13-jarige Shakira in 1990. Zoals je hierboven kan zien: ze is geboren met een nachtegalenstem, een engelengezichtje én met een scala aan zwoele moves. Little Shaki wou haar droom om popster te worden bijna aan de wilgen hangen toen de muziekleerkracht haar weigerde in het plaatselijke koor. De dame in kwestie vond dat Shakira klonk als een geit (?!). Gelukkig motiveerde Shaki's papa haar om door te zetten en een zangcarrière na te jagen.

1/

#2. Shakira for president 

Voor miss Mebarak in het huwelijksbootje stapte met de Spaanse topvoetballer Gerard Piqué, had Shakira een woelig liefdesleven. Ze was eerder al eens verloofd met Antonio de la Rua ofte: de zoon van de toenmalige president van Argentinië. In 2001 kreeg hij kreeg zelfs een rolletje in haar videoclip van Underneath Your Clothes. Dat veroorzaakte een relletje bij haar Argentijnse fans omdat Antonio's vader net uit zijn functie ontheven werd toen de clip gelanceerd werd... Na elf jaar ging het koppel uit elkaar.

2/

#3. Bolleboos

Shakira's IQ wordt geschat op 140, wat gelijk staat aan "zeer begaafd". De blonde talenknobbel praat onder andere vloeiend Spaans, Engels, Italiaans, Portugees en noties Frans. Leuk weetje: na het opnemen van haar plaat "Oral Fixation Vol 2" in 2005 volgde de zangeres stiekem lessen Geschiedenis aan de Universiteit van Los Angeles - vermomd in mannenkleren!

3/

#4. Bollywood & buikdansen

via GIPHY

Haar sensuele buikdanstalent is een familietrekje. Shakira leerde het van haar Libanese grootmoeder om haar Midden Oosterse roots te eren. Daarnaast is S. dol op Bollywood films en muziek en voegt ze regelmatig bollymoves toe aan haar choreografieën.

MTV Video Music Awards – Show 2006
MTV Video Music Awards – Show 2006

4/

#5. No Shoe Policy

Ondanks haar wereldsucces blijft Shakira graag met beide voetjes op de grond. Letterlijk zelfs, want ze treedt liefst van al blootvoets op. Ze verlangt dan ook dat het podium waar ze performt kraaknet is. Logisch, bij het dansen zou zelfs de kleinste splinter al heel wat schade kunnen berokkenen.

MTV Europe Music Awards 2010
MTV Europe Music Awards 2010

'Barefoot' speelt dus een belangrijke rol in haar leven. Ook op andere vlakken. In 1997 richtte ze de Barefoot Foundation op, een liefdadigheidsinstelling die zich focust op arme kinderen in haar thuisland.

 

5/

#6. Groen blaadje

shakira-weetjes
2014 Billboard Music Awards

Rihanna leerde haar man Gerard Piqué kennen toen hij in haar videoclip WakaWaka verscheen naar aanleiding van de WorldCup in 2010. Piqué is exact 10 jaar jonger dan haar. Ze verjaren beiden op 2 februari en Piqué is exact tien jaar jonger. Het koppel verwelkomde een zoontje Milan op 22 januari 2013.

6/

#7. Zorro

Het scheelde niet veel of Shakira was het liefje geweest van Zorro in "The Mask of Zorro" uit 1998. Steven Spielberg bood haar een rol aan, maar ze weigerde hem omdat ze vond dat haar Engels niet voldoende was. De rol ging naar Catherine Zeta Jones...

61397728784b9f17ae612abb1d3dc443

7/

#8. De échte van Mattel

In 2002 sloot poppenfabrikant een deal met Shakira. Er bestaat een reeks Barbies geïnspireerd op Shakira's look.

shakira-weetjes

8/

#9. Wasbordje

Shakira-weetjes

Ie-de-reen wil weten hoe Shakira aan dat goddelijke lijf komt. Wat is haar geheim? Wel, eerst en vooral, ze is geheelonthouder: geen koffie, alcohol of sigaretten dus. Verder heeft ze een actieve levensstijl en speelt ze golf, tennis basketbal en zwemt ze. Bovendien gaat ze dagelijks wandelen met haar drie honden Coquito, Chan en Gordita. Haar lievelingsgerecht is een schotel zeevruchten en snoep raakt ze amper aan... enkel een beetje chocolade! Voilà: het resultaat mag er zijn...

View this post on Instagram

Working on my volley!!

A post shared by Shakira (@shakira) on

9/

#10. Bizarre beauty rituelen 

De Colombiaanse schone haat naar eigen zeggen haar oren en probeert ze stellig te verbergen onder haar wilde lokken. Je zal haar zelden met een opgestoken kapsel spotten. Verder is ze niet verzot op juwelen of tatoeages.

Mana Perform in Concert in Barcelona