Dit zijn de mooiste beach festivals van Europa

Geüpdatet op 15 november 2019 door Isabelle
Dit zijn de mooiste beach festivals van Europa

Deze topfestivals combineren de beste muzikale line-ups met een exotisch verblijf aan de meest originele stranden van Europa! 

Krijg jij ook een verstikkend gevoel op de klassieke festivalweides? Droom je van zon, zee én de beste beats die de zomer te bieden heeft? Dan is een strandfestival iets voor jou. Je ontdekt er de beste DJ's en bands van het moment terwijl je zorgeloos geniet van hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en heerlijke cocktails. Leuk extraatje: de meeste strandfestivals vermijden toeristische hotspots en voeren je naar de meest verrassende plekjes in Bulgarije, Corsica, Kroatië, Spanje of Marokko.

CALVI ON THE ROCKS (Corsica)

calvi_on_the_rocks_

Wanneer? Van 6 juli tot en met 11 juli.

Wat? De baai van het Corsicaanse Calvi wordt een kleine week lang omgetoverd tot indie, house en pop festival. Je feest er met zicht op de bergen en met de voeten in het water. Overdag draait het om chille beats en heel veel strandplezier, 's avonds komt het zwaardere feest op gang onder de sterrenhemel. Even teveel zand tussen de tenen gevoeld? Het festival strekt zich ook uit over de fotogenieke passeggiata, docks en klassieke villa's van het kuststadje.

Sfeer? Feelgood en relaxed vibes langs het instaperfecte strand.  Met partners als Chanel, zowat alle luxeresorts van de kust, Ba&sh en Caudalie zal het je weinig verwonderen dat het geheel een luxueus Rivierra sfeertje uitstraalt. Een favoriet onder influencers omwille van haar fotogenieke decor!

calvi_on_the_rocks_2

calvi_on_the_rocks_3

1/

THE VILLAGE (Spanje)

the_village_2017_belgisch_festival_pals_spanje_bazart_black_box_revelation_goose_1

Wanneer? Van 9 tot 15september in het Spaanse Catalunya.

Wat? The Village is het eerste 100% Belgische festival in het buitenland. Een week lang doet het plaatsje aan de Middellandse Zee dienst als decor voor een pop-up Belgische kolonie, die zo’n 5000 festivalgangers aankan. Bakker, zwembaden, kapper, restaurants en zelfs een opblaaskerk (!) vormen het decor, terwijl je je aan het strand kan uitleven met (site)surfing, flyboarding, zeekajakken, zeilen, diepzeeduiken en longboarden. De muzikale lineup wordt gevormd door het beste van eigen bodem: Basil, Equal Idiots, Soul Shakers, Goldfox en Cellini zijn maar een paar grote namen die de affiche haalden.

Sfeer? La fiesta Bélgica!

the_village_2017_belgisch_festival_pals_spanje_bazart_black_box_revelation_goose_ the_village_2017_belgisch_festival_pals_spanje_bazart_black_box_revelation_goose_3 the_village_2017_belgisch_festival_pals_spanje_bazart_black_box_revelation_goose_2

2/

BALATON SOUND (Hongarije) 

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Van 4 tot 8 juli aan het Balatonmeer in Hongarije

Wat? Vier dagen zonnig feesten aan de oever van Europa’s grootste meer, lounges op en aan het water, cocktailbars, piers en meer dan dertig verschillende podia vanwaar een interessante mix van DJ’s, elektronische- en live acts, hip-hop artiesten en bands hun kunnen laten horen. 

Sfeer? Bikini’s, neon lichten, heel veel water en feesten tot de zon weer opkomt: klinkt als muziek in de oren!

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

3/

WECANDANCE (België) 

WCD-cover-2-970x508

Wanneer? 11 en 12 augustus op het strand van Zeebrugge

Wat? Piepjong en nu al een vaste waarde in het internationale festivallandschap: WECANDANCE neemt je voor de vijfde keer op rij mee naar een surrealistisch coole wereld vol originele pop-ups, elektronische beats en mooie mensen. Dit jaar is het thema Desert Dreams, verwacht je dus aan exotisch mooie decors!

Sfeer? Zien en gezien worden is key op het razend hippe WECANDANCE. Wie schoon volk wil spotten, rept zich naar het strand van Zeebrugge. De dress code, dit jaar Acid Cowboys, wordt er heel serieus genomen, je bent gewaarschuwd!

Elk jaar zijn wij er trouwens van de partij voor onze ondertussen beruchte streetstyle reports. Ontdek hier de beste looks van de 2016 editie: dag 1 en dag 2.

Streetstyle-WECANDANCE-2016-970x508

Wecandance-streetstyle-deel-2-970x508

4/

Oasis (Marokko) 

Schermafbeelding 2016-05-26 om 15.54.03

Wanneer? 14 tot 17 september in Marrakech, Marokko.

Wat? Technisch gezien geen strand, maar wel een festijn waar je al badderend feest op funky tonen. Mag het wat meer zijn? Plan dan een trip naar het luxefestival Oasis, waar je drie dagen lang kan genieten van zon, massages en yoga overdag, en disco, house en elektro muziek 's nachts. Het driedaagse muziekfest vindt plaats in het prachtige luxehotel The Source, verwacht je dus aan heel wat verwennerij.

Sfeer? Geen back to basic camping hier, wel een luxueuze ervaring onder de Marokkaanse zon en ontspannen boho vibes.

Schermafbeelding 2016-05-26 om 15.54.26

Schermafbeelding 2016-05-26 om 15.54.34

5/

SIREN FEST (Italië) 

Siren 1

Wanneer? Van 26 tem 29 juli in Vasto, Italië.

Wat? Het festival gaat door in en om Vasto, een idyllisch Italiaans kuststadje. Mysterieus verlichte Middeleeuwse gebouwen, romantische pleinen en Siren Beach, het strand waarop je even een siësta kan houden. Perfect voor wie niet houdt van geïsoleerde festivalweides. Je krijgt er vier dagen lang DJ-sets allerhande, filmscreenings en heerlijk eten voorgeschoteld.

Sfeer? Romantisch, luilekker én een interessante mix van Renaissance x beach party vibes.

Siren 3

Siren 2