3 schijnbaar onschuldige gewoonten die je haar beschadigen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
3 schijnbaar onschuldige gewoonten die je haar beschadigen

Je beseft het waarschijnlijk niet, maar deze schijnbaar onschuldige dagelijkse gewoonte staan die prachtige bos beach hair manen in de weg: 

#1: non-stop een rekker dragen

Lekker handig en fris zo’n paardenstaart of dotje, mààr… weet dat de constante wrijving van je haarrekker op je lokken de haarvezel verzwakt. Als dit te vaak en te lang gebeurt, kan je haar afbreken met alle gevolgen vandien. Dit betekent niet dat je constant losse kapsels moet dragen, maar probeer af te wisselen tussen verschillende stijlen: een hoge paardenstaart, een lage vlecht, een warrige chignon, een strak dotje, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos! ’s Nachts draag je best ook je haren los, kwestie van het goed te laten recupereren.

#2: nat haar met een borstel ontwarren

1/

Dé kapitale fout die iedereen maakt: natte lokken vanaf de wortels tot de punten harteloos bewerken met een haarborstel in de hoop er de knopen uit te halen: het zal àltijd voor uitgetrokken én gescheurde haren zorgen. Je haar is in natte staat extra fragiel en moet dus ook met extra veel liefde worden behandeld. Die liefde vind je in de wijd uit elkaar staande tanden van een brede kam: ze glijden gemakkelijker door je haar en voeren geen strijd telkens ze een hindernis op hun weg vinden. Het neemt wat tijd in beslag, maar met een strengenkam kan je je lokken optimaal ontwarren -opgelet: begin niet op je haarwortels, maar onderaan aan de punten en werk je op naar je kruin. Hoe vaker je dit doet, hoe minder snel je haardos trouwens in de knoop raakt.

Wist je trouwens dat heel veel mensen standaard de verkeerde haarborstel gebruiken? Ontdek hier welke borstel bij jouw specifieke haartype past!

#3: je haar parfumeren

2/

De regel luidt dat je best parfum spuit op “bewegende” elementen zoals je kleren, polsen en haar: wanneer die zwierig in beweging zijn, verspreiden ze je lekkere geur op een discrete manier rond je heen. Ga echter niet klakkeloos parfum spuiten op je lokken: het droogt ze uit, geeft ze een doffe schijn en tast de natuurlijke kleur ervan aan. De oplossing? Heel wat parfumeries bieden speciale geurtjes voor het haar aan en de meeste parfums worden uitgebracht met een bijpassend gamma haarproducten. Je kan natuurlijk ook je favoriete parfum bewaren voor andere strategische zones, zoals de pols, je hals of de achterkant van je oren -let er in dat laatste geval wel op dat je je lokken goed naar achteren houdt en ze niet mee parfumeert.

Nog meer strategische fouten om je voor te behoeden? Ontdek hier wat allemaal verkeerd kan lopen met een onschuldige haarborstel... -die je trouwens regelmatig op deze strategische manier moet wassen.)

(Via ELLE Belgique)