Daarom en zo moet je je haarborstel reinigen

Geüpdatet op 22 augustus 2016 door Isabelle
Daarom en zo moet je je haarborstel reinigen

Reden 1: je krijgt er mooier haar van!

Wedden dat… jij nooit je haarborstel wast? Het arme ding geldt als het meest verwaarloosde object uit de beautycase en je zou versteld staan van het grote aantal vrouwen die hun borstel nooit deftig reinigt.

We zeiden het eerder al: de kam of borstel die je gebruikt speelt een grote factor in de algemene glans, gezondheid en het volume van je lokken. (Ontdek hier trouwens of jij wel de juiste gebruikt) Wil je dat je haar sneller groeit? Koop dan als de donder de juiste borstel én vergeet die niet wekelijks te reinigen.

Waarom? Daarom:

1/

start

Als het aankomt op de opeenhoping van vuil, werkt je haarborstel net zo absorberend als een spons. Oud haar, maar ook stof, dode huid, restjes haarproducten, microben, vuildeeltjes en zelfs schimmels kunnen zich tussen de tandjes ervan nestelen. Hoe meer stylingsproducten je gebruikt, hoe plakkeriger je borstel en hoe meer omgevend vuil er in blijft plakken. Een degoutante verzameling vuil dus, die je bij elke kambeurt braafjes op je lokken deponeert…  Niet alleen werkt je borstel daardoor minder goed, hij bezorgt je ook vette haren, een doffe schijn én verhindert op termijn je haargroei doordat het de poriën van je hoofdhuid met al het verstopt en verstikt.

Het voldoet ook niet aan de overtollige haren te plukken met de blote hand, je borstel heeft wel degelijk een speciale verzorging nodig.

Hoe je hem dan op de correcte manier reinigt, ontdek je hier:

2/

Eerst en vooral: we raden aan je borstel wekelijks -in het ergste geval om de twee weken- grondig te reinigen. Dat neemt je niet meer dan enkele minuten in beslag en meer dan een balpen, een schaar, een tandenborstel en wat shampoo heb je niet nodig.

How to?

Eerst trek je met de pen de klitten oud haar naar boven. Die knip je dan doormidden met de schaar-op deze manier kan je gemakkelijker àl het haar losmaken en voorkom je dat er nog restjes blijven plakken tussen de tanden. Trek het vervolgens “open” en uit je borstel.

Volgende stap is een reinigend mengsel maken met een kom warm water, een scheut shampoo en…wat bakpoeder -vertrouw ons. Daarin draai je een tandenborstel, waarmee je grondig door de borstel gaat, vergeet zeker niet de onderkant van de tandjes onder handen te nemen.

Ziezo, je borstel is zo goed als nieuw en eindelijk in staat je die jaloersmakend mooie lokken te geven!