Travelista’s: selfmade girlbosses en hun koffer

Geüpdatet op 1 maart 2018 door ELLE Partner
Travelista’s: selfmade girlbosses en hun koffer

ELLE sprak twee reislustige selfmade girlbosses over hun travel essentials. Laurentine stampte een webshop en een heuse winkelketen uit de grond en is een van de populairste Vlaamse Instagramfashionista’s. Isabelle is een doctorerend psychologe die haar eigen veganistisch beautymerk uit de grond stampte.

foto's: Eva Vlonk

Laurentine van Clouds of Fashion en haar koffer

Samsonite1
©Eva Vlonk

“Voor mijn job reis ik vaak om kledij in te kopen voor mijn boetieks en webshop. Maandelijks naar Parijs en om de twee of drie maanden naar Milaan. In het begin had ik enkel een sportzak mee, maar dat was eigenlijk niet te doen. Zo onhandig! Hele dagen showrooms bezoeken is ontzettend zwaar, daarom ben ik nu blij met mijn koffer van Samsonite. Een wereld van verschil.” (lacht)

“In mijn vrije tijd ga ik graag op citytrip, naar Barcelona bijvoorbeeld. Dan is een trendy, maar lichte valies zoals deze van Samsonite uiterst handig. De musthave vakantie-items die er dan in zitten? De reisformaatversie van mijn cosmetica en productjes, mijn laptop en mijn laders - want ik probeer toch altijd wel een uurtje of twee te werken, zélfs op vakantie - veel zonnecrème met factor 50, de ELLE, een paar boeken en een hele hoop zonnebrillen. Ik pak sowieso meer zonnebrillen dan er dagen zijn in mijn vakantie!”

“Mijn levensmotto? Fortune favors the brave. Gewoon durven, gewoon doen. Ik vind het zo’n zonde als mensen ergens over dromen en dan bij de pakken blijven zitten. Ik zeg altijd “ja” en denk daarna pas na over hoe ik het ga aanpakken.”

1/

Wie is Laurentine?

Samsonite1
©Eva Vlonk
  • Laurentine Van Landeghem (24) is een zelfverklaarde Girlboss
    (met hoofdletter ‘g’) en bezielster van de winkelketen Clouds of Fashion (met filialen in Antwerpen, Gent en Knokke) en webwinkel cloudsoffashion.be.
  • De kledij en accessoires die ze verkoopt zijn uitsluitend haar eigen smaak en betaalbaar.
  • Ze organiseert populaire closet sales voor fans en modeshows van en voor haar shops.
  • In oktober brengt ze een boek uit bij Lannoo over haar verhaal als jonge ondernemer.
  • Volg Laurentine via @laurentine en @_cloudsoffashion_

laurentine clouds of fashion laurentine samsonite jani clouds of fashion

 

2/

Isabelle van Self en haar koffer

Samsonite3
©Eva Vlonk

“Vroeger ging ik heel vaak backpacken op vakantie, maar nu ik met mijn bedrijfje gestart ben, reis ik vooral voor het werk. Ik vertegenwoordig mijn product internationaal op beurzen, heb meetings met klanten, heb een beauty award gewonnen in Londen... Daar komt dus geen rugzak meer aan te pas.” (lacht)

“Essentieel om bij te hebben op business trip is een stevige, maar lichte koffer. Ik ben dan ook écht gek van mijn Samsonite. Deze valies heeft een luxueuze look en is superhandig omdat ik er alles compact in kan opbergen, zodat onderweg niks verschuift. Ik neem steeds mijn travel set van Self mee, ik gebruik uiteraard mijn eigen verzorgingsproducten. Een badpak en flipflops heb ik ook altijd bij. Ik draag altijd hakken, dus standaard zit minstens één paar stiletto’s in mijn bagage.”

“Deze zomer gaan we met het gezinnetje  naar Griekenland om er even tussenuit te zijn in een drukke periode. Voorlopig nog geen backpackvakantie met mijn dochter van vijf, maar in het najaar hopen we de avontuurlijke draad weer op te pikken. Dan trekken we richting Cuba. Met de rugzak!” (lacht)

3/

Wie is Isabelle?

Samsonite4
©Eva Vlonk
  • Isabelle Ulenaers (35) bracht een jaar geleden Self op de markt, een natuurlijk verzorgingsproduct dat ze zelf ontwikkelde omdat ze geen oplossing vond voor de gevoelige huid van haar dochtertje. Resultaat is een veganistische en cruelty free mengeling van essentiële oliën die geschikt zijn voor de gevoeligste huidtypes.
  • Ze doctoreerde in de psychologie, maar zette dat op pauze om zich helemaal op haar onderneming te storten.
  • Volg Isabelle via @natural.self en bekijk haar producten op naturalself.eu

Isabelle self samsonite dochter isabelle self diervriendelijk samsonite

4/

Suitcase love

Laurentine reist met de Cosmolite van Samsonite, die dankzij het Curv-materiaal de perfect match is tussen lichtheid en sterkte. De koffer weegt slechts 2,6 kg. Prijs: 419 €.

image-2017-06-28

Isabelle ontdekt de wereld met de Lite-Cube DLX. Een luxueuze koffer met lederen soft touch details en een volledig uitgerust interieur. Ideaal om je feestelijke jurkje in op te bergen. Prijs: 525 €.

samsonie dlx lite cube

Dit artikel is gerealiseerd in samenwerking met Samsonite.