10 alternatieven op de klassieke wintersport

Gepubliceerd op 25 januari 2019 door Admin
10 alternatieven op de klassieke wintersport

Het wintersportseizoen nadert, straks begint de jaarlijkse exodus naar de bergen en met een beetje geluk maak jij er deel van uit. Zin om daarbij de platbegleden paden te vermijden? Wij ontdekten 7 alternatieven op het traditionele skitripje, zowel voor rustige vakantiegangers als voor adrenalinejunks:

1/

Ijsklimmen

Trek je stoutste klimschoenen aan en trotseer bevroren watervallen en grotten. Het is intensief sporten, maar je wordt wel beloond met een magisch decor dat je tijdens je traditionele skitrip nooit te zien zou krijgen!  

Klik hier voor meer info.

2/

Wandeling met sneeuwraketten 

hoofd

Geen fan van grote hoogtes? Ga een dagje (of nacht: de moeite waard!) wandelen met sneeuwraketten en leer meer over de prachtige flora en fauna van de bergen. Een activiteit die voor alle leeftijden kan.

Klik hier voor meer info.

3/

Snow Kite

Hoezeer ze ook op “die van beneden” neerkijken, af en toe laat het bergvolkje zich inspireren door de sporten van de kust. Zo kent kitesurf sinds enkele jaren een besneeuwde variant: dankzij de vlieger glijd je extra snel over sneeuw of ijs en ben je tot duizelingwekkende sprongen in staat. Waag je aan een initiatieles of schrijf je in voor een stage van een week.

Klik hier voor meer info.

4/

Skijoëring

Eentje voor fanatieke ruiters. Bij skijoëring laat je je leiden door moedige pony’s die je de mooiste off-road landschappen laten ontdekken. Pas, draf of galop: zowel sensatiezoekers als rustige wandelaars komen in aanmerking.

Klik hier voor meer info.

5/

Segway in de sneeuw

123

Zin om te lachen? Dan is dit zeker iets voor jou! De segway, favoriet vervoermiddel van Japanse toeristen, heeft zich discreet een weg naar de bergen gebaand. Geen historische routes hier, wel een idyllische wandeling tussen Val Thorens en Les Menuires. Het ding wordt bestuurd met je eigen lichaamsgewicht: naar voor buigen om vooruit te gaan, naar achter om terug te trekken, mooi in het midden blijven staan om te stoppen.

Klik hier voor meer info en reservaties, €50 per wandeling, mogelijk vanaf 14 jaar!

 

6/
Speed Riding

Dé discipline voor snelheidsduivels. Bij speed riding maak je gebruik van een windzeil om je snelheid op extreem steile pistes naar ongekende hoogtes op te voeren. De draagkracht van het zeil zorgt ervoor dat je moeiteloos over hindernissen als rotsen of onregelmatigheden zweeft. Een beetje zoals snowkite dus, alleen ga je sneller en kan je minder kunstige sprongen maken.

Klik hier voor meer info.

7/

Mountainbiking 

unnamed-1

Het concept: na sluiting van de pistes neem je de laatste lift naar boven, voorzien van Power Ranger outfit en stevige fiets. Vervolgens glijd je in alle rust de verlaten sneeuwvelden af, al doende genietend van een prachtige zonsondergang…

Ons verdict? Een aanrader voor adrenalinejunks! Het geheim zit erin zoveel mogelijk snelheid te nemen, kwestie van je fiets mooi recht te laten rijden. Mooi recht en pal naar beneden weliswaar. Eens je eerste doodsangsten -overdrijven is geen zonde- zijn uitgestaan, kan je genieten van het zicht, de sensatie en de frisse wind op je gezicht. En lachen, want deze activiteit is echt grappig.

Onder andere te boeken in Val Thorens. Voor info en reservaties: Gérald Bigot, +33/6 16 48 58 15, reken €40 voor een afdaling van een goed uur.

8/

Ski Fitness 

Schermafbeelding-2014-12-10-om-19.15.26

Wat? Gewapend met langlauf ski’s vertrek je om zeven uur ‚s morgens de pistes op, in opwaartse richting weliswaar.Je verbrandt hier echt heel veel calorieën mee: omwille van de koude en de verminderde zuurstof in de lucht is je energieverbruik veel groter, dat geldt dus ook de verbranding van vet. Bovendien spreekt het in alle zachtheid (want geen schokken en heftige bewegingen) je spieren aan, en dan vooral die in benen en billen: goed voor een dynamischer silhouet. Naast een deugddoende workout houd je er eveneens een prachtige zonsopgang aan over, alsook het voorrecht om als allereerste de verse sneeuw af te glijden. Niet voor doetjes!

Activiteit mogelijk in Val Thorens. Contacteer de ESF of de Office de la Montagne voor meer informatie en reservaties.

9/

Snake Glisse
3
Een activiteit voor wie de lachspieren wil trainen, volgens locals geschikt voor mensen “van 7 tot 77 jaar”.  Tover je familie om tot bobsleeteam en glijd in slangformatie speciale pistes af. Wie vooraan inhaakt, kan op een rustige rit rekenen. Wie een plekje in de staart van de slang koos, mag zich dan weer opmaken voor héél véél beweging.

Klik hier voor meer info.

10/

Heliski


Eentje voor de echte hors piste fans. Bij heliski word je met een helikopter bovenaan off-road sneeuwvelden gedropt, waarna je in alle vrijheid je eigen spoor kan maken/rotsen trotseren/verraderlijke kuilen ontwijken. Best boeken via het officiële Ecole de Ski Française –hors piste is en blijft gevaarlijk, dus verzeker je van de beste omkadering!

Klik hier voor meer info.