Bikini Body Challenge: plank je slank

Gepubliceerd op 29 mei 2017 door Elise
Bikini Body Challenge: plank je slank

WANTED: een doeltreffende oefening tegen lovehandles, vetkwabjes en allerlei andere tummy kwaaltjes. 

We present you...

Planking

How to

De juiste techniek is erg belangrijk bij het planken. Plaats je ellebogen recht onder je schouders, je tenen op de grond en check in de spiegel of je lichaam een rechte plank (hence the name...) vormt. Let erop dat je billen niet te hoog of te laag hangen. Span je bilspieren aan en trek je navel naar binnen. Hou je hoofd in de rechte lijn van je lichaam en kijk naar de grond.

The drill 

  1. De basis plank: Span de squadriceps, billen aan, navel intrekken,  let erop dat je wel nog kan ademen. Houd je schouders ten allen tijde recht boven je handen. P.S.: het is normaal als je trilt.
  1. De step out-plank: Stap met je been een tiental centimeter naast je uit en wissel van been. De grootte van de stap is niet belangrijk, wel dat je de rest van je lichaam zo stil mogelijk probeert te houden. Werk aan je stabiliteit.
  1. De hand out – plank: tik met je armen de grond voor je uit. Blijf naar omlaag kijken om je nek te ontspannen. Wederom geldt: houd je bekken onbeweeglijk, maak geen rotaties met de heupen. De billen blijven netjes in lijn met je schouders.