Bikini Body Challenge: deze oefening moet je doen voor slanke bovenbenen

Geüpdatet op 27 juni 2017 door Elise
Bikini Body Challenge: deze oefening moet je doen voor slanke bovenbenen

Het pijnpunt van vele vrouwen: geblokte bovenbenen. Hoe verleng je de quadritcepsspieren en krijg je slanke, afgelijnde benen (in de mate dat je lichaamsbouw het toelaat tenminste). Eén oefening: 

Lunges

Lunges (niet te verwarren met lunches) zijn onmiskenbaar belangrijke oefeningen als we het over het onderlichaam hebben. Lunges – indien goed uitgevoerd (zie verder) – trainen de hamstring, quadricips, gluteus (de poep) en je core. Bovendien kan het als evenwichtsoefening ook zéker tellen.

How to

De achterwaartse lunge is minder belastend voor je knieën. Doe met één voet een grote stap naar achter. Til de hiel van je achterste voet op. Buig beide knieën in een hoek van 90 graden. Zorg ervoor dat je voorste knie in lijn blijf met je lichaam, en zeker niet voorbij je tenen komt of naar links of rechts beweegt. De knie van je achterste been raakt bijna de grond. Hou een paar seconden deze houding aan en lift jezelf vervolgens weer naar de beginpositie. Herhaal met het andere been.

The Drill 

  1. De voorwaarste basis lunge
  1. De diagonale lunge: Idem als de basis achterwaartse lunch met het enige verschil dat je je voet achterwaarts opzij plaatst, zodat je voeten diagonaal van startpositie staan. Net zoals de gewone lunge buig je door je knieën en houd je je recht recht. Kijk of je knie mooi vooruit beweegt en niet naar binnen valt. Herhaal sets langs beide kanten.
  1. Jumping lunges: Wil je nog meer uitdaging bij deze oefening? In de plaats van een stap kan je ook een sprong nemen. Hiermee verhoog je ook nog eens je hartslag en maak je er niet alleen een kracht- maar ook een cardio-oefening van.

Outfit: Filippa K