Dankzij dit hoesje drink je straks koffie uit je smartphone

Gepubliceerd op 12 mei 2017 door ELLE België
Dankzij dit hoesje drink je straks koffie uit je smartphone

Ben jij ook zo verslaafd aan koffie dat je er de hele dag door nood aan hebt? Dankzij Mokase drink je het zwarte goud binnenkort rechtstreeks uit je smartphonehoesje.

Ja, je leest het goed. Binnenkort kan je koffie maken met je smartphone. Mokase is een case die je smartphone omtovert tot een mini espresso maker. Bedenkers van dit handige accessoire zijn Luigi Carfora en Clemente Biondo, die het makkelijker wilden maken om onderweg koffie te zetten. Het hoesje is amper een centimeter dik, waterdicht én isoleert ook de gezette koffie.

Mokase koffie uit je smartphone
@mokase_smartk.

Hoe werkt het?

In de case bevindt zich een slotje, waar je een espresso-cartridge inschuift. Hierna open je een speciale app, die de koffie begint op te warmen. Et voilà, even later stroomt er een bakje troost uit je smartphone. Je zal de keuze hebben uit drie verschillende soorten koffie: Classic, Toasted en Arabic. Volgens de makers blijft de koffie ongeveer drie maanden vers in de cartridges.

De bedenkers lanceerden hun project eerst op KickStarter, waar ze 75.000 euro hoopten binnen te halen om de hoes te realiseren. Vanwege de positieve feedback die ze de laatste dagen kregen, besloten ze echter om meteen met de productie te starten. Binnen enkele weken kan je dus een Mokase kopen via hun website.

PS: in afwachting van dit hoesje kan je de nieuwe bijzondere koffiesmaken van Nespresso alvast proberen. Toch liever iets anders? Ontdek hier onze alternatieven voor het klassieke kopje koffie.

(Stagiaire Kirsten Van Elsen)