Nespresso lanceert een reeks bijzondere koffies

Geüpdatet op 3 mei 2017 door ELLE België
Nespresso lanceert een reeks bijzondere koffies

De nieuwe smaken van Nespresso zijn limited edition, we raden je dus aan om niet te lang te wachten om van deze zeldzame koffies te genieten. 

Nespresso trakteert ons dit jaar op een beperkte collectie met twee zeldzame smaken. De nieuwe smaken Explorations zullen slechts tweemaal per jaar beschikbaar zijn en in beperkte oplage.

De eerste editie bevat twee koffies met krachtige aroma's en een sterke geschiedenis: Laos Bolaven Plateau en Kenya Peaberry.

Nespresso

Wat is zijn geschiedenis? Gesitueerd op 1100-1350 m hoogte, in het zuiden van Laos, ligt het Bolaven Plateau. Dit natuurgebied is een vruchtbare hoogvlakte met een vulkanische bodem en een hoge luchtvochtigheid. Resultaat: een espresso op basis van groene gewassen en gouden tarwe met een zure touch.

Wat is zijn geschiedenis? Kenia draagt de bijnaam ‘Koning van de koffie’, en dat is niet voor niets. Je vindt er de caracoli ("peaberry" in het Engels), een kostbaar graan met unieke fruitige smaken, bijna gelijk aan confituur. Deze aromatische espresso zal je verrassen met haar notities van gekonfijt fruit zoals appel, druif, bramen en bessen.

PraktischEen duopack (Laos + Kenia, 20 capsules) kost 24 euro. Explorations 1 is tijdelijk beschikbaar vanaf 2 mei in Nespresso winkels over de hele wereld, en online via www.nespresso.com.

Wil je graag nog meer informatie over de fantastische verhalen van deze twee koffies? Neem dan een kijkje op de website die speciaal gemaakt is voor de gelegenheid.

PS: wil je eens wat anders dan het klassieke kopje koffie? Geniet dan van deze alternatieven.

(Via ELLE Belgique, Charlotte Cooremans)