Dit wordt dé beautytrend van het festivalseizoen

Geüpdatet op 20 april 2017 door Laure Vandendaele
Dit wordt dé beautytrend van het festivalseizoen

Twee dagen voor het tweede weekend van Coachella van start gaat, pakt Dior uit met een beautylook die wel eens dé favoriet van het festivalseizoen kan worden. Iemand een pak glittersterretjes voor Chiara Ferragni

Eerder deze week brachten we jullie op de hoogte van de meest bizarre beautytrends die momenteel op het net circuleren, vandaag stellen we graag de allermooiste aan jullie voor. Eentje die 'de ster' was van het haute couture defilé van Dior dat afgelopen woensdag in Tokio werd voorgesteld, maar ook op de festivalweide helemaal tot zijn recht komt.

Glitter

Brein achter de look is niemand minder dan Peter Philips, creatief directeur bij de beauty-afdeling van het huis en bijgevolg verantwoordelijk voor de feeërieke en toch speelse make-up die de couturestukken moest ondersteunen. Hoe hij dat deed? Met sterretjes! Op de binnenste ooghoek, net onder de waterlijn of als een prachtige sterrennacht op het gezicht. Aan de rest van de ogen besteedde de make-upartiest echter weinig werk. "Ik gebruikte geen mascara en op de oogleden enkel een neutrale oogschaduw. De waterlijn werd heel zachtjes gekleurd met een beige oogpotlood. Samen de perfecte basis van de speelse stervormige glitters."

Sterrenmeisje

Philips creëerde verschillende looks, voor elk sterrenmeisje wat wils. "Bij sommigen bracht ik de glitter als een 'Stardust shower' aan op de jukbeenderen. Bij andere meisjes koos ik voor een groter metallic sterretjes net onder het oog of in de ooghoeken voor een meer rebelse look."

Bekijk hier alle 'starry' opties en laat je inspireren voor jouw festivallook.

 

Haute-Couture Spring-Summer 2017, Dior show Backstage
Dior Make-up created and styled by Peter Philips.
Photography: Christian Dior Parfums