FESTIVALFEVER: 5x luxueus overnachten op festivals

Geüpdatet op 15 november 2019 door ELLE België
FESTIVALFEVER: 5x luxueus overnachten op festivals

Niet alleen op Tomorrowland kan je luxueus overnachten, ook andere festivals bieden tegenwoordig fancy alternatieven aan voor de traditionele kampeertent. De leukste opties op een rijtje: 

Ook deze 10 originele festivaltentjes zullen je kunnen bekoren!

1/

#1: Niet langer sleuren dankzij FestiTent 

tent Festitent festivalfever luxueus overnachten
Beeld: FestiTent

FestiTent verhuurt kant-en-klare kampeertenten op heel wat festivals. Op die manier hoef je niet langer te sleuren met je hele hebben en houden. Geen gedoe meer op de parking, gesleur aan de ingang en gepuzzel om je tent neer te poten. De kampeertenten van Festitent staan al op jou te wachten, zodat je enkel je bagage nog moet installeren. Ze bevatten aparte opbergvakken in de slaap- en leefruimtes, ruimte voor je bagage en kleerhaakjes. Die perfecte festivaloutfit zal eindelijk kreukloos je lichaam sieren!

FestiTent staat dit jaar op Extrema Outdoor, Graspop Metal Meeting, Rock Werchter, Sunrise en The Qontinent! De plaatsen op Rock Werchter zijn jammer genoeg al uitverkocht...

2/

#2: Overnachten in een honingraatconstructie met B-and-Bee 

tent b and bee festivalfever luxueus overnachten
Beeld: B-and-Bee

Het Gentste bedrijf B-and-Bee heeft zeshoekige capsules ontwikkeld voor festivalcampings en evenementen. Er werd een gulden middenweg gezocht tussen het gemak van een tent en de luxe van een hotel. De B-and-Bee kan worden afgesloten met een sms-systeem en biedt elektriciteit, usb- poorten en verlichting. Zelfs het bed kan omgebouwd worden tot een loungezetel voor extra comfort. Momenteel is B-and-Bee nog aan het onderhandelen om hun zeshoekige units op te stellen op verschillende festivals. Bij Pukkelpop hadden ze meteen beet, daar zijn de beschikbare B-and-Bee's zelfs al uitverkocht! Ook op Sunrise Festival en het Nederlandse Surfana-festival kan je overnachten in een B-and-Bee.

3/

#3: Waan je op de kerstmarkt met Festihut 

tent festihut festivalfever overnachten
Beeld: Dour Festival

Festihut geeft de houten chalets van winterse kerstmarkten een nieuw leven op zomerfestivals. In zo'n hut is er plaats voor vier personen en je slaapt in een echt bed. Dit eerder prijzig alternatief biedt alle comfort en je slaapt zelfs 10 cm boven de grond. Vochtige kleding en natte bedden zijn verleden tijd!

Zo kan je op Graspop Metal Meeting, Werchter, Dour, Electric Love Salsburg AT, Lokerse Feesten, Antilliaanse Feesten, Pukkelpop, Dranouter, Wacken Germany en Rock am Ring in een FestiHut terecht!

4/

#4: Pukkelpop voorziet grootse alternatieven 

tent pukkelpop festivalfever
Beeld: Pukkelpop

Pukkelpop voorziet een heel gamma aan alternatieven om de gewone tentervaring achterwege te laten. De ene optie nog duurder dan de andere. Haal je portefeuille maar al boven voor deze luxueuze kampeerervaring!

Pukkelpop biedt een Lodge Indi aan, waar je kan wegdromen in een boxpring en je beschikt over stoelen en tafels. Je zal ook nooit kou hebben met de verhoogde planken vloer. Daarnaast biedt het festival het Dreamotel aan, waar je als extraatje zelfs een afsluitbare deur hebt. Ook de Pampus spreekt tot de verbeelding. Hier kan je met 4 personen slapen op echte bedden met een grondzeil onder je voeten. Als je een iets minder luxueus alternatief overweegt, dan kan je slapen in een Tipi, Sahara, Festitipi, Regular tent of een Regular Deluxe.

(Deze 10 festival must-haves voor Pukkelpop mag je niet missen!)

5/

#5: The Hive Resort aka het ware paradijs van Werchter 

tent the hive resort festivalfever
Beeld: frederic_vl

The Hive Resort is het paradepaardje van Werchter. Deze camping is vlakbij het Festivalpark gelegen en je kan er relaxen in alle rust. Hier kan je kiezen voor een ingericht tentje, een tipi of een lodge. Als je over een kleine 1000 euro beschikt, kan je er overnachten met een houten vloer onder je voeten, twee strandstoelen onder je achterwerk en een lampje voor als je ’s nachts bang bent in het donker. Ook opgemaakte bedden horen bij dit pakket.

Kortom, een droom voor iedereen, maar een nachtmerrie voor je portefeuille!

(Tip: dit zijn de 10 mooiste festivalbestemmingen van dit jaar!) 

Lien Egghe