Persoonlijke haarcode maakt zoektocht naar juiste shampoo makkelijk

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Persoonlijke haarcode maakt zoektocht naar juiste shampoo makkelijk

System Professional stelt jouw persoonlijk gamma haarverzorgingsproducten samen aan de hand van een unieke energiecode.

Heb je droog haar? Dan gebruik je een shampoo voor droog haar. Last van vettige wortels? Dan kies je een shampoo voor vet haar.  Gekleurd haar? Een shampoo voor gekleurd haar beschermt de kleur zo lang mogelijk. Je ziet het: een shampoo kiezen die bij de noden van je haar past, is niet bepaald kwantumfysica.

energycodesystemprofessional
Mijn persoonlijke Energy Code, een van de 174 miljoen mogelijke combinaties

Maar waarom lijkt het resultaat van een persoonlijke haaranalyse, uitgevoerd door System Professional, dan op een ingewikkelde wiskundige formule? Omdat het ene droge haar het andere niet is. Elk haartje is als een unieke vingerafdruk en elke haardos heeft dus nood aan andere verzorgingsproducten.

Energy Code Mapping

Omdat te achterhalen welke shampoo, conditioner, maskers en stylingproducten nodig zijn om jouw haren in topvorm te houden, doet System Professional aan EnergyCode Mapping, een combinatie van een vragenlijst (die je ook online kan invullen) en (in salons die het toestel ter beschikking hebben) een analyse van haar en hoofdhuid met een microscoop.

Hair care solutions

Een computersysteem vertaalt de ingevoerde data naar een unieke code die overeenstemt met de nodige verzorgingsproducten. In totaal zijn er wel 174 miljoen verschillende 'haircare solutions' mogelijk. Die code ziet er ingewikkeld uit, maar is dat eigenlijk niet. De letters staan voor het soort gamma (R van Repair, H van Hydrate,...), de cijfers verwijzen dan weer naar het type product. Werk je de hele resem af, wordt het haar dankzij het Energy Code Complex, een gepatenteerde combinatie van haarindentieke lipiden, cafeïne, vitamine B3-amide, glanzend, veerkrachtig en minder kroezig.

Producten vanaf 22,10 euro. Energy Code Mapping in het kapsalon.

www.systemprofessional.com