Interview: Eline De Munck over derde collectie Odette Lunettes

Gepubliceerd op 5 april 2017 door ELLE België
Interview: Eline De Munck over derde collectie Odette Lunettes

Odette Lunettes brengt alweer een derde collectie brillen uit. Ik sprak girlboss Eline De Munck in haar gloednieuwe pop-up store op de Antwerpse Meir. 

Ik tref Eline in de make-upstoel aan. Terwijl ze een flawless face krijgt aangemeten, vertelt ze honderduit over haar nieuwe lijn. Je kan zeggen wat je wil, maar deze vrouw is gepassioneerd door brillen.

Welke nieuwigheden brengt de derde collectie? 

“De nieuwe collectie heeft hetzelfde DNA als de voorgaande: stoer maar toch ook elegant. Sober en tijdloos. Een contradictie, maar het kan écht!  Al onze monturen zijn van stainless steel in combinatie met acetaat. Hoogwaardige materialen waar je veel richtingen mee uitkan. Ze zijn gesneden door een lazer waardoor ze slechts 2 millimeter dik zijn: duurzaam en aangenaam om dragen.

Ons marketingthema verandert welk elk jaar. Vorig jaar kozen we voor de seventies, dit jaar is het thema neon: stoer en mysterieus. De vorige collectie was unisex. Nu hebben we de lijn bewust opgesplitst in Odette Homme en Odette Femme: 13 monturen voor mannen en 13 monturen voor vrouwen; zowel zonnebrillen als optisch.”

Lees meer >

1/

Odette Lunettes lanceert 3e collectie_Eline De Munck_interview_Maaike Geys_1

Iets wat minder geweten is: jij doet alles rond Odette zelf.

“Klopt, samen met mijn partner Bob doe ik alles zelf, we zijn een superteam (lacht).” Ook Bob is aanwezig in de pop-up en beaamt dit. “We volgen alles van A tot Z op: de designs ontwikkelen, beursstanden maken, beurzen afschuimen, de boekhouding doen, stagiaires aanwerven, de productie in de gaten houden, het service center controleren… een hele boterham! Odette is niet iets waar ik zomaar mijn naam op plak (lacht)."

Heb je bewust gekozen om te ondernemen?

“Ondernemen zit in mijn bloed. Mijn mama is in een gezin van 10 kinderen opgegroeid en daarvan hebben 8 mensen een eigen zaak! Ik was natuurlijk al freelancer: ik bood diensten aan aan mediabedrijven. Maar dit is anders, er komt meer bij kijken. Ik ben met Odette begonnen omdat ik een passie heb voor brillen. Vroeger droeg ik ze absoluut niet graag, maar vandaag is dat helemaal anders: ik kies eerst mijn bril en daarrond bouw ik mijn outfit!”

Hoe zien je eerste stappen in het buitenland eruit?

“We zijn begonnen door brillenbeurzen in Milaan en London te bezoeken. Nu werken we met agenten ter plaatse. Onze lijn is al verkrijgbaar in Nederland, Engeland, Frankrijk en Monaco. We willen ons verhaal uitbreiden in het buitenland, maar wel bewust blijven focussen op Vlaanderen.”

Elines tweelingbroer komt de winkel binnengelopen met een pita in de hand. Hij vraagt of hij een handje kan helpen. Ja, er staat echt een sterk team achter Eline.

Hoe combineer je Odette Lunettes met je mediawerk?

“1 plus 1 is gelijk aan 3? (lacht). Het werkt eigenlijk best goed: Dankzij mijn brillenlijn word ik serieuzer genomen in het medialandschap waardoor ik ook ernstiger opdrachten aangeboden krijg. Het bouwt elkaar eigenlijk wel een beetje op."

Lees meer >

2/

Odette Lunettes lanceert 3e collectie_Eline De Munck_interview_Maaike Geys_2

Welk montuur uit de 03 collectie is je favoriet?

“Hmmm… Moeilijk! Bob, wat denk jij? Nee, ik kan echt niet kiezen. Ik kies meestal een bril uit en dan draag ik die een viertal dagen na elkaar. Daarna verander ik weer. Een bril moet je gezicht complimenteren maar je mag er nooit mee vereenzelvigen!"

Waarom moeten de ELLE-lezeressen voor jouw brillenmerk kiezen?

“Omdat we exclusieve brillen aanbieden aan een goede prijs-kwaliteit verhouding. We ontwerpen voor modebewuste vrouwen (én mannen) die geen zes jaar dezelfde bril willen dragen. Je draagt toch niet dezelfde schoenen om je huis te poetsen en naar een trouwfeest te gaan? Waarom dan wel dezelfde bril? We bieden monturen aan voor elke gelegenheid, maar altijd met een bepaalde cool."

Praktisch: De Odette Lunettes pop-up store bevindt zich op de Meir, 73, 2000 - Antwerpen. Langsgaan kan nog tot en met zaterdag 15 april.

(Maaike Geys)