Hoe zou het nog zijn met Esmée Denters?

Gepubliceerd op 27 maart 2017 door Elise
Hoe zou het nog zijn met Esmée Denters?

Ze was de 's werelds allereerste YouTube-senastie - toen Bieber nog een broekventje was. Ze mocht zetelen op Oprah Winfrey's sofa, ging op tournée met Enrique Iglesias én produceerde een album samen met Justin Timberlake. Kortom: alles leek de goede richting uit te gaan met Esmée Denters. Maar waar is de Nederlandse nachtegaal al die jaren later gebleven?

Sprookje

Wat begon als een onschuldige hobby draaide algauw uit tot een succesverhaal. Zo rond haar 19de startte Esmée een Youtubekanaal waarop ze covers van bekende artiesten postte. Niet veel later werd de tiener opgemerkt door tal van platenmaatschappijen, onder andere Tenman Records, het label van Justin Timberlake. Niet verwonderlijk: het YouTube-filmpje waarin Esmee 'What Goes Around' van Timberlake zingt en waarin Timberlake op het einde zélf verschijnt, is meer dan 20.000.000 keer bekeken.

>>

1/

Dealer

Nog voor de release van haar debuutalbum in 2009 sierde Esmee Denters het voorprogramma van Justin Timberlake en Enrique Iglesias. Maar enkele maanden na het "Outta Here"-album - met de wereldhit Love Dealer, remember- werd het opeens erg stil rondom de YouTube-ster. Het gonsde van de geruchten dat Denters niet meer getekend zou zijn bij Tenman Records.. Dat nieuws werd in in 2013 bevestigd. Waarom de samenwerking spaak liep? Onduidelijk. Maar het was een domper op Esmées muzikale carrière: "Het voelde alsof het label geen nieuw album meer wou maken", bekende ze aan Digital Spy.

Back to Holland

Esmée zag zich genoodzaakt om tijdelijk terug naar haar Hollandse thuisbasis te keren. "Het pijnlijkste moment was toch wel opnieuw bij mijn moeder intrekken - vooral omdat ik in Holland het vaakst herkend word. Naar de supermarkt gaan bijvoorbeeld, vond ik extreem lastig. Aan wildvreemden uitleggen waarom je terug bent, was heel pijnlijk en zeker op dat moment was ik niet klaar om erover te praten...".

2/

 The Voice

Esmée bleef gelukkig niet bij de pakken zitten. Om haar carrière nog een laatste keer leven in te blazen, schreef ze zich in 2015 in voor The Voice UK. In The Blind Audities (kijk mee) slaagde ze met glans: allevier juryleden draaiden hun stoel om tijdens haar nummer. Ze koos voor coach Will.I.Am. In de live shows moest Esmée echter het onderspit delven tegen haar medekandidaten.
esmee denters hoe zou het nog zijn met

Crowdfunding

Met herwonnen moed, besloot Denters een nieuw album op te nemen. Bij gebrek aan financiële middelen deed ze beroep op crowdfunding om genoeg sponsorgeld binnen te raven. Het mocht niet baten: de zangeres haalde slechts  47% van het gewenste bedrag op.

 >>>

3/

Wij blijven ondertussen hopen op een nieuw album. Om je in tussentijd even zoet te houden, herbekijk dit filmpje on repeat:

High-five Justin! 

P.S. Op liefdesvlak gaat het La Denters wel voor de wind. Ze heeft namelijk een super cute vriendje. Kijk mee: