5 dingen die je zéker herkent als je geen make-up gebruikt

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5 dingen die je zéker herkent als je geen make-up gebruiktBeeld: Gettyimages

Ben jij geen geboren make-up queen? Ken je niets van concealer, primer, luminizer contouren, strobe creams of highlighten? Dan herken je deze 5 dingen sowieso! 

Je hebt waarschijnlijk wel al gehoord van heel wat make-up termen, maar je hebt zelf totaal geen idee wat ze betekenen. Laat staan dat je weet waar elk product voor bedoeld is. Beauty-termen staan niet in jouw woordenboek! Jij herkent deze 5 dingen met zekerheid!

1/

geen make-up queen
Beeld:Matteo Valle/Getty Images

#1: Hoe kunnen mensen zoveel geld uitgeven aan make-up? Deze vraag blijft door je hoofd spoken. Het verschil tussen MAC of HEMA op het vlak van schmink? Dat zie jij niet. Waarom zou je dan ook zo veel meer betalen voor een simpele mascara… Denk bovendien eens wat je allemaal kan kopen met dat uitgespaarde geld: eten natuurlijk!

#2: On fleek … Nog nooit van deze term gehoord. Iedereen is er altijd over bezig en gebruikt dit woord zo vaak als het kan, maar jij begrijpt het niet. Iets dat je niet begrijpt, kan je niet gebruiken. Toch?  Wenkbrauwen die een hele dag on fleek zijn? Nee bedankt!

#3: 5 minuten voor de spiegel en … KLAAR! Op enkele minuutjes ben jij klaar in de badkamer. Je hoeft niet alles wat je op je gezicht hebt gesmeerd, te dubbelchecken. Vooral heerlijk dat jij langer in je bed kan blijven liggen ’s ochtends. Jouw wekker staat een dik half uur later dan die van de beautyqueens. Geniet volop van die extra tijd in bed! Ook ’s avonds kan je meteen in je bed hoppen, zonder je gezicht te moeten schrobben om alles er af te krijgen.

2/

labello geen make-up queen
Beeld: Joern Pollex/Getty Images

#4: Het enige wat jij highlight zijn je boeken. Geen haar op je hoofd dat eraan denkt om iets op je gezicht te highlighten. Iets in de verf zetten doe je enkel in je schoolboeken en dat met een markeerstift. Als beauty-nitwit is dat voor jou meer dan voldoende. Schilderen doe je namelijk enkel op papier… Labello is voor jou per definitie toch ook lippenstift? Dit is iets waar jij wonderbaarlijk in gelooft. Het geheim voor vollere lippen? Labello natuurlijk!

#5: Nooit pandaogen of lippenstift all over the place. Jouw labello zal waarschijnlijk overal op zitten, maar gelukkig is die doorzichtig. Zonder make-up kan je zonder gêne in je ogen wrijven of wenen als het opkomt. Daarnaast is regen geen tegenstander voor jou. Om pandaogen hoef jij je geen zorgen te maken, wat een luxe! Ook als je je neus snuit of een witte trui uittrekt, zullen er geen ongewenste foundationstrepen achterblijven.

(Lien Egghe)