Is kraantjeswater filteren nodig in België?

Geüpdatet op 17 maart 2017 door Elise
Is kraantjeswater filteren nodig in België?

Hoewel Belgisch kraanwater aan strenge eisen moet voldoen bevat het vaak luttele hoeveelheden kalk, lood en nog veel andere vervuilende stoffen. Welke vorm van water leunt het dichtst aan bij natuurlijk bronwater? Gefilterd kraanwater!

Waarom filteren?

  • Oude leidingen: Vele huizen in België hebben nog loden of koperen aanvoer - of binnenleidingen die lood afgeven aan het drinkwater. Lood behoort tot de zware metalen en de inname ervan is zeer schadelijk voor onze gezondheid. Filteren is in dit geval geen overbodige luxe.

  • Smaak: Gefilterd kraantjeswater smaakt anders dan gewoon kraanwater. Het is een stuk zachter van smaak. Ook niet onbelangrijk dus, gezien we zo'n twee liter per dag moeten binnenkrijgen.
  • Budgetvriendelijk: Door je niet blauw te betalen aan water in flessen kan je enorm veel van je voedingsbudget besparen. Je hoeft slechts eenmalig te investeren in een filtertoestel waarvan je jaren genot hebt.
  • Ecologisch verantwoord: Stoppen met aankoop van petflessen is niet alleen besparend maar evengoed milieuvriendelijk. Daarbovenop gaan je huishoudtoestellen langer mee omdat er minder last hebben van kalkafzetting.

Conclusie

Door te filteren haal je een groot deel van schadelijke stoffen uit het leidingwater. Bovendien maken sommige waterfilters het water basisch en voegen ze talloze gezonde mineralen toe aan het drinkwater, zoals ijzer, kalium en magnesium.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan ook even de esthetische meerwaarde van een filterkan. Waterkannen zijn weer hip!

waterkan brita kraanwater filteren

Zelf filteren? 

De nieuwste fill&enjoy Style waterkan is een schoolvoorbeeld van hoe ecologie en esthetiek hand in hand gaan. 

De BRITA filterkan groeide uit tot een icoon en de totstandkoming daarvan is erg interessant om te zien. Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag lanceert het Duitse label een tentoonstelling waarin de evolutie van het design in de laatste vijf decennia wordt voorgesteld. Van een louter functioneel object tot een prachtig decoratiestuk.

Praktisch: 

Tentoonstelling “BRITA, 50 years of ideas. We eat with our eyes, why don’t we drink with them too?”

Designcenter De Winkelhaak
Lange Winkelhaakstraat 26
2060 Antwerpen
Tel. (0)3 727 10 30

10 maart – 30 april 9 – 18 uur
10 – 16 uur gesloten