5 tips om de perfecte kotgenoot te worden

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door ELLE België
5 tips om de perfecte kotgenoot te wordenBeeld: Sorority Wars

Samen op kot zitten, het klinkt als muziek in de oren. Samenleven met anderen is echter niet altijd even gemakkelijk als het lijkt. Met deze vijf tips word jij de beste kotgenoot! 

Het studentenleven is het beste leven en dan zeker als je de kans krijgt om op kot te gaan. Liefst ga je samenwonen met één van je beste vrienden, maar soms kom je ook terecht bij mensen die je nog niet kent. Samenleven is niet altijd even gemakkelijk, maar wij helpen je er een succes van te maken.

Zorg er ook voor dat je deze 10 dingen van je bucketlist kan schrappen als je op kot zit! 

1/

kot ruimer ideetjes kotgenoot

#1: Een klein gebaar doet wonderen

Doe af en toe iets liefs voor je kotgenoot. Een kleine attentie kan een wereld van verschil maken. Je kotgenoot zal een gat in de lucht springen. Koop een plantje met een mooi tekstje aan, fleur jullie huis of kot op met een boeket,  hang een foto van jullie samen op of kook een heerlijk avondmaal. Mik je wat hoger? Geef dan jaarlijks een verrassingsfeest voor je kotgenoot, gewoon omdat het kan.

#2: Koop een geluidsdichte hoofdtelefoon

Zoals algemeen geweten zijn de muren op kot flinterdun. Gun elkaar wat privacy door af en toe muziek te luisteren met een hoofdtelefoon. Zo stoor je elkaar niet langer en kunnen jullie toch doen wat jullie willen. Een gemakkelijkere optie? Er af en toe gewoon eens op uit trekken. Elkaar ruimte geven is niet alleen in een relatie erg belangrijk... Met deze 40 ideetjes maak je het kot zelf alvast wat ruimer! 

#3: Goede afspraken maken goede vrienden

Zonder correcte afspraken, kan het snel de slechte kant opgaan. Spreek af wie wat zal doen en zoek de ideale beurtrol. Ook als het over geld gaat, dien je accuraat om te springen met afspraken. De huur, het internet, telefoon, … Onkosten moeten eerlijk verdeeld worden !

2/

 

gebied afbakenen kotgenoot#4: Baken het territorium af

Ook al is jouw voedselvoorraad waarschijnlijk nooit volledig jouw voedselvoorraad, toch is het belangrijk een territorium af te bakenen. Plak naampjes op de schappen van de ijskast om ergernissen te voorkomen. Dat lekker dessertje is niet voor iedereen bestemd!

Het is natuurlijk voordelig om in elkaars kleerkast te zitten: dan heb je ineens twee keer zo veel outfits en combinaties om te dragen. Toch moet je ook daar een territorium afbakenen. Niet iedereen ziet graag iemand anders in haar lievelingsoutfit rondlopen!

#5: Word familie voor elkaar

Alleen zijn is maar eenzaam. Zorg dat het echt kan aanvoelen als thuiskomen en dan niet in een leeg huis of kot. Deel lief en leed met elkaar zoals je dat thuis zou doen! Zaag en klaag er op los tegen elkaar na die ene saaie les of over die vervelende professor. Deel echter ook jullie hoogtepunten van de dag. Home sweet home! Dankzij deze make-over zal je kot meteen aanvoelen als een warme thuis. 

(Lien Egghe)