In deze strategische kleuren moet je de verschillende ruimtes in huis verven

Geüpdatet op 4 maart 2017 door ELLE België
In deze strategische kleuren moet je de verschillende ruimtes in huis verven

De perfecte kleur voor iedere kamer!

De lente komt er bijna aan en dat betekent een lenteschoonmaak, het herorganiseren van je interieur of een nieuw likje verf tegen de muur. Met dat laatste willen we jullie graag een handje helpen. Want niet alleen de positie van je meubels kan een invloed hebben op je feng shui, ook kleuren beïnvloeden je gevoelens. Daarom is het heel belangrijk om de juiste kleur in de juiste kamer te gebruiken.

1/

Woonkamer

kleur kamer perfect bruin

Do's: bruin, oranje

Het kloppend hart van je huis is de woonkamer. Je spendeert er veel tijd en je ontvangt er je vrienden en familie. Het is dus heel belangrijk dat deze plek gezellig is! Daarom kies je best voor aardse tinten zoals bruin of oranje. Niet alleen creëren deze kleuren een warme sfeer, ook hebben ze hun eigen voordelen. Waar bruin makkelijk te combineren is, maakt oranje je energiek en verbetert het je prestatievermogen. Aan jou de keuze welk gevoel je wil oproepen bij je huisgenoten.

2/

Badkamer

kleur kamer perfect badkamer wit

Do's: wit, rood, groen

Hands down: wit is ideaal voor de badkamer. Het is een zuivere, pure kleur waardoor hij perfect is voor hygiënische ruimtes. Vind je wit een beetje saai? Kies dan voor rood.

3/

Bureau of studeerkamer

kleur kamer perfect rood studeerkamer

Do's: rood, groen, wit, oranje

In deze kamers moet je presteren en daar kan rood je onbewust bij helpen. Doordat deze kleur je hart activeert, ga je je energieker voelen. Oranje verhoogt dan weer je prestatievermogen en wit werkt geestverruimend. Ook fans van het groen kunnen hun lievelingskleur gebruiken. Groentinten geven je kracht, evenwicht en zijn eveneens prestatiebevorderend.

Don't: Een combo van al deze kleuren zullen het tegenovergestelde effect hebben.

4/

Slaapkamer

kleur kamer perfect oranje slaapkamer

Do's: blauw, oranje

De slaapkamer is, in tegenstelling tot bijna alle andere kamers, multifunctioneel. Enerzijds wil je er tot rust komen, maar anderzijds is het ook de kamer where the magic happens. De perfecte kleurkeuze is hier dan ook essentieel. Onze absolute voorkeur gaat uit naar oranje. Ze brengt gezelligheid in je kamer en geeft je een energy boost die je seksleven in stand houdt. Blauw is ideaal wanneer je volledig tot rust wil komen.

Don'ts: paars, rood

Het is wetenschappelijk bewezen dat paars je seksuele behoeften tempert en rood je rusteloos maakt. Daarom kies je beter één van bovenstaande kleuren.

5/

Keuken

kleur kamer perfect keuken wit

Do's: wit, rood

Als eetliefhebbers heeft ook de keuken een belangrijke waarde. Ga je voor een moderne keuken? Dan is wit een uitstekende keuze. Net zoals bij de badkamer geeft deze kleur een hygiënische uitstraling. Is het gezelligheid troef bij je thuis? Dan kies je best voor rood. Het wekt de eetlust op en geeft je energie om iedere dag lekkere gerechten te bereiden.

Don'ts: paars

Waar rood je eetlust opwekt, zal paars hem juist verminderen.

6/

Kinderkamer of speelkamer

kleur kamer perfect kinderkamer roze

Do's: blauw, roze, oranje

Geen wonder dat blauw en roze al decennia lang dé babykleuren bij uitstek zijn. Elk om hun eigen redenen zijn ze ideale kinderkamerkleuren. Blauw zorgt voor een rustgevend gevoel waardoor je kindje ontspannen in slaap valt. Maar ook roze werkt kalmerend en tempert agressieve neigingen. Perfect voor een speelkamer waar de gemoederen wel eens hoog durven oplopen.

Don'ts: geel, rood

Baby's zouden vaker huilen in een gele kinderkamer en ook rood is af te raden bij hevige kinderen.

LEES OOK: Dit is de eenvoudigste make-over voor je interieur

LEES OOK: How to: een interieurboost voor een prikje 

LEES OOK: Pinspiration: 12 tips voor een Scandinavisch interieur

Editor: Jolien Meulders