6 dingen die je moet weten over het nieuwe seizoen van De Mol

Gepubliceerd op 6 februari 2017 door Elise
6 dingen die je moet weten over het nieuwe seizoen van De Mol

Lichtpuntje op maandag: vanavond start het nieuwe seizoen van De Mol. Wie volgt Gilles van Bouwel op als master-saboteur?

#1. De Mol is één van deze elf kandidaten

Uit meer dan zesduizend inschrijvingen werden zes mannen en vijf vrouwen gekozen. De Benjamin van de groep is Bouba, die met zijn 19 lentes veruit de jongste deelnemer is. Annelies (58), lerares godsdienst, is de senior van dit seizoen.

BOUBA-met-tekst

Bouba Kalala, 19, student humane wetenschappen.

Bouba is afkomstig uit Wolvertem (Vlaams-Brabant) en houdt van DJ’en, muziek en vliegtuigen. 'Ik ben gemakkelijk in de omgang, maar wel eigenwijs', bekent hij. Zijn lievelingsgerecht is pizza en Afrikaans eten en zijn lievelingsartiest Kendrick Lamar. Als hij een dier zou zijn, was hij een walvis.

ANNELIES-met-tekst

Annelies Cooymans, 58, leerkracht godsdienst, Schoten

Annelies uit Schoten (Antwerpen) houdt van koken, feestjes en het organiseren van quizzen. Ze is naar eigen zeggen hulpvaardig, maar kan ook goed overdrijven. Haar lievelingskost? Salades, of het nu een Griekse of een Niçoise variant is. Haar lievelingsacteur is Bruce Springfield.

1/

#2. "Die verraad begin weer."

nieuw seizoen de mol gilles de coster

Hoera: Gilles De Coster is opnieuw van de partij als presentator en ook de locatie is al bekend. De vorige reeks vond plaats in Zuid-Amerika, dit seizoen gaat door in Afrika. En als we mogen uitgaan van het onderschrift en de vlag van De Costers tweet, wordt het Zuid-Afrika.

2/

#3. De Mol volgens BV's

Enkele bekende Vlamingen kregen een exclusieve preview van de eerste aflevering te zien en al meteen werden enkele kandidaten beschuldigd van Mol-praktijken. Astrid Bryan euh Nuyens is er zeker van dat Jessica guilty is: "Dat denk ik al van in het begin." Volgens Axel Daeseleire is het al zeker niet "die met zijn bril" (Hans, dus). Martin Heylen beweert dat het iemand met tatoeages is...

HANS-met-tekst

3/

#4. De alibi's van de kandidaten

eliminatie_0

Kandidaten moeten hun deelname zo lang mogelijk geheim houden voor familie en vrienden. Om niets te verklappen, moeten ze heimelijk en voorzichtig te werk gaan. Ze krijgen een handboek vol richtlijnen over sociale media en gsm-gebruik.

Ook Gilles de Coster nam enkele voorzorgen: “Ik moest mijn bankkaart activeren voor Zuid-Afrika, maar ik heb de bank gevraagd de kaart te activeren voor Zuid-Afrika, Namibië, Nieuw-Zeeland en Canada. Je kan namelijk niet voorzichtig genoeg zijn.”

4/

#5. Cameraploeg

preview_aflevering-1-5.jpg-768x432

Het technisch team werd drastisch uitgebreid ten opzichte van vorig jaar. “We zijn met 44 camera’s naar daar gegaan. We hebben een kwart meer beeldmateriaal dan vorige keer, ik denk dat we een mooie reeks kunnen maken", aldus De Coster.

5/

#6. Dit deed Cathy met het prijzengeld

media_xll_9505776$

Waar ging de prijzenpot van 30 000 euro naartoe? "Ik heb alles weggegeven", klinkt het bij winnares Cathy.

  • Een deel ging naar medefinaliste Hanne. Zij organiseert kinderfeestjes. "Hanne had een stickermachine nodig voor haar feestjes, ik had al ­lachend gezegd dat ik die wel zou kopen, wat ik uiteindelijk ook gedaan heb."
  • Ze gaf een som aan haar kids
  • Ze kocht voor zichzelf een Apple Watch
  • Ze zette een deel aan de kant voor een Mol-feest, dat ze voor alle kandidaten eind mei in Griekenland zal geven.
  • Het grootste deel ging naar het goede doel. Cathy zette zich het laatste jaar in voor vluchtelingen. "Ik ben drie maanden lang één à twee keer per week naar een kamp gegaan aan de Macedonische grens. Ik heb eten gekocht, woorden- en schoolboeken. De toevloed is gestopt, maar er zitten nog altijd 56.000 mensen vast op Grieks grondgebied."