#ELLEsplitchallenge: zo leer je een spagaat maken

Geüpdatet op 1 februari 2017 door Isabelle
#ELLEsplitchallenge: zo leer je een spagaat maken

Zin om alvast aan je bikinilijf te beginnen werken? Slimme workouts zijn één ding, maar stretchen is al even belangrijk als je een sterk en strak lichaam wil tegen de zomer. 

(Ontdek hier waarom stretchen zo goed voor je is.)

Onze #ELLEsplitchallenge leerde je eerder een eenvoudige cirkelroutine, de brug en de klassieke split, vandaag gaan we voor het zwaardere werk: de spagaat! Dat laatste is eigenlijk een split in de lucht én favoriet op menig sportief Instagram account, we tonen je in deze video hoe je er zelf mee kan uitpakken...

Wat je wel eerst moet weten: de spagaat is echt een gevorderde oefening. Wees dus geduldig en geef je lichaam de tijd om zich ernaar te strekken -dit kan weken of zelfs maanden duren. Niets forceren is de boodschap. Het is ook niet omdat je de split meester bent, dat je de spagaat zomaar kan uitvoeren. Dat komt omdat je voor deze beweging andere spieren aanspreekt, namelijk de hamstrings en de adductoren (de spieren van je binnenbeen).

We nemen de verschillende stappen voor je door:

1.Start in een voorwaartse lunge -niet te diep- en draai je romp open.

2.Steek je voorste arm vervolgens langs de binnenkant van je been ònder je been door en grijp je achterste arm vast. Deze houding alleen al is erg moeilijk, het zou kunnen dat je het tijdens je eerste pogingen hierbij moet laten.

3. Breng je achterste voet naar voren, ter hoogte van de voorste.

4. Strek je vrije been uit en richt je op. Dit is een moeilijke evenwichtsoefening waarop je waarschijnlijk lang zal moeten oefenen.

5. Gelukt? Probeer dan je omarmde been uit te strekken -let erop dat het mooi recht blijft.

6. Proficiat, je kan de spagaat uitvoeren!