Morning after tricks: 5 slimme trucjes om er bij het ontwaken prachtig uit te zien

Geüpdatet op 31 januari 2017 door Isabelle
Morning after tricks: 5 slimme trucjes om er bij het ontwaken prachtig uit te zien

In bed beland bij de (tijdelijke) liefde van je leven, maar nog niet klaar hem om ook je bare face te onthullen? Zo zie je er vanaf het ontwaken al stralend uit en blijf je hem imponeren. I woke up like this…

1. Valse wimpers in één lijntje…

morning-after-make-up-trucjes-wallen-wenkbrauwen-i-woke-up-like-this 6

Teken ’s avonds voor het slapengaan een heel fijn (!) Kohl lijntje op je bovenste wimperrand. Bij het ontwaken zal de lijn vervaagd zijn en lijken je wimpers veel voller dan anders, ook al heb je geen overduidelijke make-up op. 

(PS: I Woke Up Like This selfies zijn niet het enige type zelfportret dat je moet beheersen. Ontdek hier het volledige selfie-ABC!)

1/

2. Een natuurlijke brushing

morning-after-make-up-trucjes-wallen-wenkbrauwen-i-woke-up-like-this 2

Droogshampoo geeft je lokken textuur en een sexy bed head look. Kam je haar bij het ontwaken niet door om hun wilde effect niet te verliezen, maar spuit droogshampoo op de haarwortels, verdeel je haardos in grote lokken, kneed die zonder tegen je hoofdhuid te wrijven, schud je hoofd naar beneden en “droog” ze met een föhn. Ga weer rechtzitten en kam eventueel rebelse haren met je handen op hun plaats. Je bent klaar!

(Toch nood om zijn douche in te duiken, maar bezit de beste man geen haardroger? Ontdek onze tips voor een geslaagde brushing zònder föhn)

2/

3. De wenkbrauwtruc die niemand kent

morning-after-make-up-trucjes-wallen-wenkbrauwen-i-woke-up-like-this

Paul Van Rompaey, make-up artiest bij Yves Saint Laurent, zweert bij een simpel trucje om de blik al vanaf de vroege ochtend op te lichten: duidelijk getekende wenkbrauwen! “Om er minder vermoeid uit te zien, moeten ze lichter aan de aanzet zijn en donkerder naarmate ze naar buiten lopen.” Bewerk je eigen wenkbrauwen dus met twee verschillende potloden: een lichte tint op de aanzet, een donkerder op de lengtes.

Voor een optimaal resultaat laat je ze op voorhand ook plukken in een wenkbrauwvorm die het best bij jou gezicht past.

3/

4. Gezichtsgymnastiek voor een blush effect

morning-after-make-up-trucjes-wallen-wenkbrauwen-i-woke-up-like-this

Het klinkt gek, maar er bestaat dus wel degelijk gezichtsgymnastiek die je ’s morgens vroeg van een natuurlijke blos kan voorzien. Deze routine raden de experts van Phytomer aan: strijk met je handen in opwaartse bewegingen vanaf je hals over je gezicht en vervolgens je voorhoofd, waarna je via je neusbrug naar je wangen gaat en opnieuw opwaarts richting je oren strijkt. Werk af door met de palm van je handen druk uit te oefenen langs je voorhoofd, wangen en kin. Instant effect verzekerd!

4/

5. Masseer je wallen weg

morning-after-make-up-trucjes-wallen-wenkbrauwen-i-woke-up-like-this 4

Dominique Jacquemay, het brein achter de Lympho-Energie methode, heeft een specifieke strategie om wallen weg te werken. Daarbij worden zowel de onder-als bovenkant van je oog aangepakt, wallen komen immers van beide kanten opzetten:

  • Plaats je wijsvinger zachtjes boven je binnenste ooghoek -aan de bovenkant van je oog dus- en maak tien kleine, cirkelvormige bewegingen richting je neus.
  • Plaats vervolgens drie vingers boven je buitenste ooghoek en masseer in cirkelvormige bewegingen tien maal naar de buitenkant.
  • Herhaal dit voor de onderkant van je oog: masseer eerst je binnenste ooghoeken richting je neus, vervolgens de buitenste richting je oor.

(Pssst: ontdek ook deze tips tegen wallen)