Welke wenkbrauwen passen bij jouw gezicht?

Geüpdatet op 3 October 2017 door ELLE België
Welke wenkbrauwen passen bij jouw gezicht?

wenkbrauwencollage

Wenkbrauwen vormen de frame van je gezicht, maar helaas zijn de meesten onder ons niet met een perfect gevormd paar gezegend. Geen paniek: ontdek welke vorm het beste bij jou past en epileren maar! 

1/

Vierkant gezicht

Kenmerkend voor een vierkant gezicht zijn uitgesproken jukbeenderen. Ga daarom voor schuine wenkbrauwen met een scherp uiteinde. Het hoogste punt van je wenkbrauw maakt je best op gelijke hoogte met het breedste punt van je kaaklijn. Dit zorgt voor meer balans en oogt natuurlijker.

Olivia Wilde
Olivia Wilde

2/

Ovaal gezicht

Gezegend met een zacht ovaal gezicht? Lucky you! Je komt met zowat elk type wenkbrauw weg. Het is gewoon een kwestie van experimenteren en kijken welke vorm jij het mooiste vindt.  Tip: Laat je wenkbrauw tot net over de buitenste ooghoeken lopen.

 Jessica Alba
Jessica Alba

3/

Hartvormig gezicht 

Een hartvorming gezicht is van boven breder en loopt iets spitser naar de kind toe. Ronde, brede wenkbrauwen staan jou het best. De zachte lijnen verzachten je scherpe kin en houden je gezicht in balans.

chloe moretz
Chloe Moretz

4/

Lang gezicht 

Als je een lang gezicht hebt,  kies je best voor bijna horizontale wenkbrauwen met een klein boogje aan het eind. Dit zal helpen om je gezicht in de breedte meer te openen.

Liv Tyler
Liv Tyler

5/

Rond gezicht

Bij een rond gezicht past een gedefinieerde wenkbrauw het best. Het geeft de illusie van een meer ovale vorm en trekt je blik open. Opteer voor een scherpe boog met een kort uiteinde. Met een pincet verkrijg je het beste resultaat.

Emma Stone
Emma Stone

6/

Diamantvormig gezicht 

Een diamantvormig gezicht heeft hoge, brede jukbeenderen en een smal voorhoofd. Ronde, gebogen wenkbrauwen zorgen voor optisch minder brede slapen.

Scarlett Johannsson
Scarlett Johannsson

Te onthouden: Je wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweelingen. Hoeveel je ook plukt ze zullen nooit helemaal hetzelfde zijn...!

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)