6 dingen die je in 2017 niet meer mag doen op Facebook

Gepubliceerd op 19 januari 2017 door Elise
6 dingen die je in 2017 niet meer mag doen op Facebook

Het klinkt misschien cru, maar Instagram wint stilaan meer en meer terrein van Facebook. De gedragscodes op dat laatste medium zijn de laatste jaren dan ook grondig veranderd. Maar nog niet iedereen weet hoe de vork aan de steel zit. Hoe gedraag je je op dit medium anno 2017.

Ziehier, onze Facebook etiquette: 

#1. Iemand porren

porren

Ja hoor, deze functie bestaat nog stééds. De betekenis ervan is dubbel: aandacht trekken van mensen of ze net plagen? De communicatieve waarde van dit gegeven is alleszins nihil. Tegenwoordig is porren een mannelijk fenomeen om de aandacht van mooie vrouwen te trekken.

Wél: Wil je iemand eraan herinneren dat je nog leeft? Like (of liever: heart) een foto.

1/

#2. Je vriendschapsverzoek intrekken

facebook-friends-ftr

Voorzichtigheid is geboden wanneer je de ex-vriendin van je huidige scharrel of het je toekomstige schoonmoeder wil Facebook-stalken. Zeker op iPads is het al menig sneaky gebruiker overkomen per ongeluk de vriendschapsknop aan te klikken. Anno 2017 is er no way back. Alle trucjes ten spijt, je weet dat de persoon in kwestie een melding zàl krijgen, leer er mee leven.

Wél: Verzin een excuus en stuur de gebruiker een privé-bericht.

2/

#3. Farmville of Candy Crush uitnodigingen versturen

candy crush

Dat dit ooit werd toegelaten!?

3/

#4. Je vrienden taggen in genânte foto's

tagging-facebook

Zijn we die fase niet al lang voorbij? Toegegeven, foto's van wazige scoutsfeestjes X aantal jaren geleden blijven een humoristische waarde hebben. Maar denk er aan, fotoalbums getiteld "uit de oude doos" zijn ooit gecreëerd, om na een bepaalde tijd NOOIT meer boven te halen.

4/

#5. Stiekem statussen posten bij een vriend/vriendin 

facebook gsm

Van "X laat graag protjes." tot "X is haar tanga kwijt". Infantiele mopjes, we hebben ons er allemaal wel eens schuldig aan gemaakt. Een nietsvermoedende vriend zijn Facebookprofiel volspammen. Maar inmiddels is de lol eruit.

5/

#6. Relatie updates

awkward-embarrassing-facebook-status-relationship-change-fail-print-screen

Deze gedragscode geldt echter niet voor huwelijksaanzoeken - we love them! Maar informatie als "Het is ingewikkeld"? Please, wanneer is het niet ingewikkeld.