Weekendtip: Eva Mouton neemt je mee naar zee

Geüpdatet op 1 april 2019 door ELLE België
Weekendtip: Eva Mouton neemt je mee naar zee© Arne Deboosere

In de winter heeft de zee een bijzondere aantrekkingskracht. Dan ga je niet voor de zon, maar wel voor het avontuur, de melancholie en de zilte lucht.

In Oostende kan je bovendien een winterwandeling maken langs de lievelingsplekken van Eva Mouton. De illustratrice uit Gent kwam als kind vaak naar Oostende op een zondag en houdt daar nog veel mooie herinneringen aan over: eerst een ruige wandeling op het strand, dan een lekker warme chocolademelk. Ondertussen is het ritueel veranderd: tegenwoordig wandelt ze met haar vriend langs de gaanderijen en bestaat de beloning achteraf uit garnaalkroketjes met een lekker gin tonic.

wandelen-oostende-zee-eva-mouton-3
© Arne Deboosere

Na al die jaren is Eva Mouton een echte kenner en liefhebber van de badstad. “Ik hou van plaatsen die nog wat ruw zijn, die niet helemaal af zijn. Oostende is zo'n plek. Het is geen typische toeristenstad, er is nog een hoek af, een hoek die mij inspireert en nieuwe ideeën geeft. Er zijn heel veel broedplaatsen waar gedachten tot ontwikkeling kunnen komen. Of je nu je inspiratie haalt uit lange wandelingen, de seizoenen of gesprekken op café, in Oostende vind je dat allemaal.”

wandelen-oostende-zee-eva-mouton
© Arne Deboosere

Dat klinkt als een kant van Oostende die wij ook graag willen ontdekken. Dat kan! De doorwinterde gids bracht krijttekeningen aan op haar favoriete plekken, onder andere bij CultuurCafé De Grote Post, Galerie BeauSite, Entrepot Lafayette, Passe-Vite en de Familie Jansen. Zo kan je de badstad in Eva's voetsporen volgen en kom je gegarandeerd leuke en nieuwe dingen tegen. De Gids kan je gratis downloaden op Visit Oostende. Go get your vitamin sea!

wandelen-oostende-zee-eva-mouton
© Eva Mouton

(stagiaire: Isabelle Leempoels)