WEEKENDTIP: things to do aan de Belgische kust

Gepubliceerd op 24 juli 2013 door Anne Poelmans
WEEKENDTIP: things to do aan de Belgische kust

strand
Van een grungy fototentoonstelling over een dansfeest op het strand tot een cartoonfestival in het teken van de liefde: wie voor een zomers weekend aan de Belgische kust neerstrijkt, vindt ongetwijfeld zijn gading in het uitgebreide activiteitenaanbod. Enkele aanraders op een rijtje.

 - OOSTENDE: Rock Seen
Fort Napoleon in Oostende pakt deze zomer uit met twee expo’s waarin muziekfotografie centraal staat. Een absolute aanrader is het werk van de New Yorkse fotograaf Bog Gruen, die naam maakte met portretten van onder anderen John Lennon, The Clash, Iggy Popp en The Rolling Stones. Een tweede tentoonstelling brengt het werk van de Belgische muziekfotograaf Anton Coene in beeld. Hij haalde onder anderen Trixie Whitley, Black Box Revelation en The Van Jets voor zijn lens. Schitterend beeldmateriaal op een adembenemende locatie, onze nummer één!
De tentoonstellingen in Fort Napoleon lopen nog tot 15 september, meer info via www.angels-ghosts.com
- WESTENDE: Start to DJ
Radiozender MNM gaat deze zomer voor de derde keer op zoek naar aanstormend DJ-geweld. Elke vrijdagavond tussen 16.00 en 19.00 uur wordt daarom zes weken lang uitgzeonden vanuit surfclub De Kwinte in Westende. Onder anderen Regi en Maxim Lany nemen de honneurs waar en jureren de finalisten. Op de winnaar is het nog wachten tot 9 augustus, al zijn luister- en dansbeurten op vrijdag tot dan toe het uitgelezen startschot voor een weekend aan zee.
Meer info op www.mnm.be
- KNOKKE-HEIST: Internationaal Cartoonfestival
Het bekendste Cartoonfestival van ons land staat dit jaar in het teken van Kim Casali, de geestelijke moeder van het iconische ‘Liefde is…’-koppeltje. Een wereldwijde primeur voor Knokke-Heist, want de zeemzoete figuurtjes kregen nooit eerder een tentoonstelling. De vier Belgische cartoonisten Eva Mouton, Lectrr, Sacha Eckens en Pieter De Poortere werden gevraagd een eigen liefdesverhaal te schrijven, geïnspireerd op de verliefde poppetjes.
Knokke-Heist, van 14 juli tot en met 15 september, meer info via www.cartoonfestival.be

- BLANKENBERGE: Zandsculpturenfestival
We hebben allemaal wel zandkastelen gebouwd in onze jeugd, maar dat is maar klein bier tegenover de creaties die tentoon staan op het Zandsculpturenfestival in Blankenberge. Je mag hier onder andere zandcelebrities verwachten. Je hoeft niet naar het wassenbeeldenmuseum te gaan om te kunnen poseren naast een versie van je favoriete acteur, zangeres, sportman of idool.  Een zandkasteelversie van Mister Beckham? Dat zien we zitten.

Van 15 juni tot en met 15 september, Koning Albert I-laan, tegenover Sea Life in Blankenberge. Meer info op www.zandsculptuur.be

- ZEEBRUGGE: We Can Dance festival
Het We Can Dance festival is een geheel nieuw fenomeen aan de Belgische kust. Muziek en nachtleven ontmoeten er elkaar met een eclectische stijl en avant-garde hippies als resultaat. Er is zelfs een dresscode vastgelegd: bloemen, haarbanden, veren, zonnebrillen en kleurige outfits. Uiteindelijk worden dan de best geklede festivalgangers beloond met gratis drankbonnetjes! Naast de vier kleine podia kan je genieten van wereldkeuken en cocktails. Meer heeft een mens niet nodig.

Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus in Zeebrugge. Vind outfitinspiratie en informatie op de website www.wecandance.be

- BREDENE: Afro C festival
Zin in Zuiderse sfeer? Dan is het Afro C festival een aanrader. De C in de naam van dit festival staat namelijk voor Caribbean. Kies je ervoor om de exotische sfeer op te snuiven in Bredene, neem dan een kijkje op de wereldmarkt, volg salsaworkshops of laat je haar vlechten. Exotische bands, maar ook DJ’s zetten hun beste beentje voor om het publiek het weekend van hun leven te bezorgen. Afro C belooft ook lekkere cocktails en kleurrijke gerechten van de talloze Zuiderse eetkraampjes.

Vrijdag 9 augustus en zaterdag 10 augustus in Bredene. Meer info vind je op h www.afrocaribbean.be

- KNOKKE-HEIST: Cirque du Soleil
Tot 18 augustus kan je terecht in Knokke-Heist voor KOOZA, de show van Cirque du Soleil. Met deze voorstelling keert Cirque du Soleil terug naar zijn roots; de hoofdpersonages van het verhaal zijn immers clows en acrobaten. Ook bij deze voorstelling zien we magnifieke kostuums, kleurrijke decors en spannende trucs.

Van vrijdag 19 juli tot zondag 18 augustus te Knokke-Heist. Vind meer informatie op http://www.cirquedusoleil.com/nl/shows/kooza/tickets/knokke.aspx

- KNOKKE-HEIST: Internationaal Vuurwerkfestival
Niets is zo zomers en dromerig als aan het strand zitten met je beste vriendinnen. Zwoele warmte, een cocktailtje in de hand en vuurwerk dat boven je hoofd ontploft, meer heb je niet nodig. Maar voor het ultieme vuurwerk ga je best naar het Internationaal Vuurwerkfestival in Duinbergen. Daar meten verschillende internationale kandidaten hun vuurwerktalent. Verwacht prachtige kleuren, originele combinaties en bijpassende muziek.

Van maandag 19 augustus tot dinsdag 27 augustus in Duinbergen, Knokke-Heist. http://www.knokke-heist.info/evenementen/topevenementen/10