8 dingen die je nog niet wist over Louis Talpe

Gepubliceerd op 25 november 2016 door Elise
8 dingen die je nog niet wist over Louis Talpe

Millenials kennen hem als Toby, mannen kennen hem als Roel uit Spitsbroeders, en wij, vrouwen, kennen hem omdat we ronduit wild worden van deze Vlaamse acteur.

Wat wil je meer weten over deze West-Vlaamse hunk (die inmiddels verankerd is in Antwerpen):

1/

#1. "Een dag niet gezweet, is een dag niet geleefd"

louistalpe
© Running.be

Het levensmotto van Louis zegt genoeg. Van voetbal tot triatlons, geen enkele sport is hem onbekend. En ladies, dat "hard work pays off"-motto vertaalt zich duidelijk in zijn lichaam. Al dat trainen wierp duidelijk zijn vruchten af:

louistalpe

2/

#2. Slimste Mens

Talpe ging dronken in op het voorstel van een al evenzeer dronken Erik van Looy om aan de Slimste Mens Ter Wereld deel te nemen. Desondanks overleefde hij de eerste aflevering wonderwel en speelde hij die hard quizzer Gilles in zijn tiende (!) aflevering naar huis. In de tweede aflevering haalde hij het nipt van Jan Jaap van der Wal. Hij stal vooral de show met zijn imitaties van onder andere voetbalanalyst Jan Mulder. Benieuwd welke verborgen talenten hij nog heeft... 

3/

#3. Stuntman

Louis deed al het stuntwerk voor Mega Mindy zelf, waaronder zelfs een sprong van een 3 meter hoge muur. Een durfal! Op Talpes bucketlist prijken nog heel wat risicovolle kicks. Zijn grootste droom? Parachutespringen! (Wederom, durfal!)

4/

#4. Paardengek

louistalpe

Tijdens zijn jeugd bracht Louis veel van zijn tijd door in de manege. Op heel korte periode behaalde hij een internationaal niveau met jumping. Maar zoals alle mooie liedjes kwam er ook een einde aan zijn passie voor paarden.

5/

#5. Stijve hark

Louis Talpe

Louis heeft bijna alle sporten eens uitgeprobeerd, behalve die waar je heel lenig voor moet zijn. Hij houdt niet van turnen, ballet of waterballet. Al hadden wij hem graag eens in een tutu gezien. What a shame. 

6/

#6. Broertje

Stefan en Louis Talpe
Stefan en Louis Talpe

Louis kroonde zich meermaals tot hunk van Vlaanderen en het lijkt wel een familiekwaaltje. Zijn broer Stefan is evenzeer een sportief competitiebeest en zeker waar het draait om looks.

Stefans vriendin Romanie Schotte doet trouwens een worp naar het kroontje van de mooiste vrouw van België. De bijna 19-jarige studente KMO management plaatste zich bij de laatste dertig meisjes die op 14 januari strijden voor de titel van Miss België.

WILLEBROEK MISS BELGIUM 2017 FINALISTS

7/

#7. "Met een buikje zou ik echt niet kunnen leven."

louistalpe
Louis Talpe

Deze gezonde jongen is uiteraard ook nauwgezet met eten bezig: "Alles wat je na acht uur 's avonds eet, blijft eraan hangen, dus probeer ik zo veel mogelijk te vermijden om laat op de avond te eten", aldus Louis. Hij let ook op zijn haar (gezien de hoeveelheid gel), maar ook op zijn outfits, in het bijzonder: zijn trainingstenue. Met name tijdens het koersfietsen besteedt hij veel aandacht aan zijn gear én aan zijn koersfiets. "Het moet matchen", klinkt het overtuigd. Zou hij zijn fleece matchen aan zijn pedalen? Zijn sokken aan zijn binnenbanden? 

8/

#8. Een ster op de dansvloer

Louis Sterren op de dansvloer

Sommige mensen kunnen ALLES. Louis heeft niet alleen getrainde fietsbenen, maar ook een stel niet te onderschatten dansbenen. In 2010 won hij Sterren op de Dansvloer met glans. Met zijn smooth salsa moves haalde hij het van acteur Kevin Janssens, die tweede werd.