Zijn sterren vandaag eerlijker over hun post baby body?

Geüpdatet op 10 maart 2023 door Lore Ginneberge

Een maand na bevalling al strakker dan ooit in een nauw aansluitende jurk verschijnen? Het is slechts weinigen gegund. Het leek jaren een trend in Hollywood: zo snel mogelijk in shape geraken na je zwangerschap. Zijn celebs vandaag eerlijker?

De totale make-over die we zijn bij sterren net na hun bevalling is vaak schokkend. Zo zien we foto's van Chrissy Teigen, de vrouw van John Legend, die enkele weken na de geboorte van haar derde baby deze foto postte. Een nogal onrealistische voorstelling van iemand die nét bevallen is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door chrissy teigen (@chrissyteigen)

Het geheim van de post baby body bij sterren...

In een interview bij de Today Show verdedigde Teigen zich enkele jaren geleden na de bevalling van haar eerste dochter, Luna. Zij is van mening dat 'normale moeders' (gelukkig) niet even hard onder druk staan om "back in shape" te geraken dan bekende moeders. "Nieuwe moeders zouden hun post baby lichaam niet moeten vergelijken met dat van celebs", klonk het destijds. Verder onthulde Chrissy Teigen hét geheim dat alle sterren helpt bij het afvallen en dat is... hulp.

Een onrealistisch beeld voor moeders

"Iedereen die in de spotlights staat, krijgt alle hulp van buitenaf in dat proces om het streefgewicht te behalen. We hebben voedingsdeskundigen, diëtisten, personal trainers om ons te begeleiden; we hebben ons eigen schema en zelfs oppassers", bekende Teigen toen. Ze voegde daar nog aan toe dat ze "hoopt dat 'normale vrouwen' niet dezelfde druk hoeven te voelen om terug in shape te geraken na de bevalling". Ze gaf ook aan dat het in feite niet eens realistisch is om zo snel zoveel gewicht te verliezen.

Teigen is niet de enige die zich al uitstprak over Hollywoods post-baby craze.  Actrice Blake Lively zei ook al dat ze het "heel oneerlijk vond dat het zo gevierd wordt." Maar toch verschijnt ook zij steeds in topvorm kort na haar bevallingen...

In een interview ter promotie van haar  film The Shallows bekende Blake, die toen nog maar net was bevallen: "Ik moest heel veel trainen voor de film om fysiek goed in vorm te komen, en dit was acht maanden nadat ik een baby had gekregen. De maatschappelijke druk op vrouwen om bijna direct na je zwangerschap weer in vorm te zijn, is enorm. Maar een vrouwenlichaam na een geboorte is van zichzelf al geweldig". Lively besloot: "Je hoeft niet direct op een Victoria's Secret model te lijken, want je hebt een geweldige prestatie verricht: een echt mens ter wereld brengen...".

Worden Hollywoodsterren eerlijker na hun bevalling?

Gelukkig zijn er vandaag heel wat sterren die dat ideale post-baby plaatje doorprikken en tegen die onhaalbare verwachtingen ingaan. Zo is er body positivity koningin Ashley Graham, die in 2022 beviel van een tweeling. Het model maakt er een erezaak van om haar herstellende lichaam te tonen en haar ervaringen zo eerlijk mogelijk te delen met haar miljoenen volgers.

Model Romee Strijd, die in november 2022 beviel van haar tweede kindje, deelde enkele maanden deze foto via Instagram Story. "Nog een realistische foto van mijn buik op dit moment," schreef de Victoria's Secret Angel op 31 januari 2023. Ze toonde hiermee de striae op haar buik van haar zwangerschap van dochter June. De Nederlandse deelde het kiekje in antwoord op een fan die haar 'geheimen' wilde weten voor wat het model's 'perfecte' lichaam leek te zijn na het krijgen van twee jonge kinderen. "Ik heb ook striae en heb het heel moeilijk om motivatie te vinden om te sporten. Het is zeker niet gemakkelijk," vertelde Romee haar volgers.

Romee Strijd bevallen post baby body
Romee Strijd via haar Instagram Stories

Ook comedian Amy Schumer deelde zonder schroom een foto van haar post-baby buik, inclusief litteken. "Ik vond dat mijn keizersnede er schattig uitzag vandaag", grapt Schumer onder haar post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @amyschumer