Chrissy Teigen verklapt hoe celebs hun post baby body krijgen

Gepubliceerd op 18 november 2016 door Elise
Chrissy Teigen verklapt hoe celebs hun post baby body krijgen

Een maand na bevalling al strakker dan ooit in een nauw aansluitende jurk verschijnen? Het is slechts weinigen gegund. Toch is het al jaren een trend in Hollywood: zo snel mogelijk in shape geraken na je zwangerschap. Onder anderen Victoria's Secret angels als Adriana Lima en Alessandra Ambrosio en realityster Kim Kardashian deden het voor. 

Ook de make-over van Chrissy Teigen, de vrouw van John Legend is spraakmakend. Vele fans struikelden over de foto die ze op Instagram postte, vlak na de geboorte van haar kind. Niet zo gek: het is immers een bijzonder onrealistische voorstelling van iemand die nét bevallen is.

Het geheim van de sterren...

In een interview bij de Today Show verdedigde Teigen zich over het post-baby body fenomeen in Hollywood. Zij is van mening dat "normale moeders" (gelukkig) niet even hard onder druk staan om "back in shape" te geraken dan "bekende moeders". Nieuwe moeders zouden hun post-baby lichaam niet moeten vergelijken met dat van celebs, klinkt het. Verder onthult Chrissy Teigen hét geheim dat alle sterren helpt bij het afvallen en dat is... hulp.

Hulp?

"Iedereen die in de spotlights staat, krijgt alle hulp van buitenaf in dat proces om het streefgewicht te behalen. We hebben voedingsdeskundigen, diëtisten, personal trainers om ons te begeleiden; we hebben ons eigen schema en zelfs oppassers.'

Teigen hoopt dat "normale vrouwen" niet dezelfde druk hoeven te voelen om terug in shape te geraken na de bevalling. Ze geeft ook aan dat het in feite niet eens realistisch is om zo snel zoveel gewicht te verliezen.

Blake Lively 

Teigen is niet de enige die zich uitspreekt over Hollywoods post-baby craze.  Actrice Blake Lively vindt het "heel oneerlijk dat het zo gevierd wordt." Maar toch verscheen ook zij daags na haar bevalling in topvorm op het trouwfeest van haar assistente, en deze week nog spotten we haar een flink stuk vermagerd op de rode loper van een l'Oreal event.

In een interview ter promotie van haar nieuwe film The Shallows afgelopen zomer, bekende Blake: "Ik moest heel veel trainen voor de film om fysiek goed in vorm te komen, en dit was acht maanden nadat ik een baby had gekregen. De maatschappelijke druk op vrouwen om bijna direct na je zwangerschap weer in vorm te zijn, is enorm. Maar een vrouwenlichaam na een geboorte is van zichzelf al geweldig".

Lively besluit: "Je hoeft niet direct op een Victoria's Secret model te lijken, want je hebt een geweldige prestatie verricht: een echt mens ter wereld brengen...".

Copy that, Blake!