10 onverwachte goede eigenschappen van koffie

Geüpdatet op 16 november 2016 door ELLE Partner
10 onverwachte goede eigenschappen van koffie

Koffie laat ‘s morgens de mist in je hoofd optrekken, dat weten we allemaal. Maar wist je dat het zwarte drankje ook een aantal positieve effecten heeft op onze gezondheid en zelfs een afrodisiacum is?

Of je hem nu sterk en zwart drinkt of liever met wat melkschuim, één ding is zeker: heel wat mensen consumeren dagelijks koffie. Koffie drinken is uitgegroeid tot een heuse trend. Denk maar aan de talloze koffiebars die overal opduiken. Ze bieden variëteiten uit alle windstreken aan. Of ook nog de degustatiesalons en internationale wedstrijden voor barista’s. Koffie drinken is tegenwoordig een hele kunst!

Op de redactie beginnen we de dag steevast met een ommetje langs onze koffiemachine van Nespresso. We houden van haar modern design, haar handig formaat, haar gebruiksvriendelijkheid, haar gezellige inborst en vooral van de kostbare drank die zij ons geeft. En ja, stiekem hopen we natuurlijk dat Georges hier op een dag binnenwandelt ...

Ieder heeft zijn favoriete capsule, aansluitend bij zijn persoonlijke smaak, maar onze absolute voorkeur gaat momenteel uit naar de Variations SachertorteEen Nespresso limited edition voor de eindejaarsfeesten die de ronde smaak van Livanto combineert met zachte chocolade en een vleugje abrikoos.

variationslimitededition_-sachertorte2

 

 Ontdek de tien onverwachte goede eigenschappen van koffie

1/

- De cafeïne zou de beweeglijkheid van de zaadcellen verbeteren door hen een boost te geven.

- Twee koppen koffie per dag zou het risico op levercirrose met 40% verminderen.

- Koffie zou een positieve invloed hebben op de gezondheid door  het risico op lever-, mond-, keel- en slokdarmkanker te beperken.

- Koffie zou ook een regulerend effect hebben op bepaalde migraines en chronische vormen van hoofdpijn.

- Nog meer goed nieuws: de drank zou leeftijdgerelateerde geheugenproblemen verminderen, het langetermijngeheugen verbeteren en ons beter helpen presteren op psychomotorische tests.

- Het zou slaperigheid verminderen, waardoor we beter kunnen presteren op het werk.

- Koffie zou een heuse libidobooster zijn. Kwestie van de sluimerende verleider in ons wakker te maken …

- Koffie zou het hartritme versnellen en een verwijding van de bloedvaten veroorzaken, wat onze seksuele prestaties ten goede komt.

- Cafeïne zou voor een verhoogde aanmaak van dopamine zorgen, en dat is niets minder dan een gelukshormoon!

- Tot slot weten we dat koffie ons wakker houdt en ons concentratievermogen aanscherpt, en dus ook onze verbeeldingskracht vergroot … We hoeven er geen tekeningetje bij te maken.

Uiteraard is een matig verbruik aangewezen (2 à 3 kopjes per dag) om baat te hebben bij de positieve effecten.