Dit zijn de 10 machtigste workout bloggers ter wereld

Geüpdatet op 21 december 2016 door Elise
Dit zijn de 10 machtigste workout bloggers ter wereld

Ze zijn om ter fitst en hebben - naast een wasbordje - een ijzersterke neus voor business. Deze bloggers maakten van hun passie hun job en van hun workouts populaire trainingsschema's. 

Deze 10 namen moet je onthouden:

1/

#1. Het fit couple, Fitness Blender

fitnessblender
Daniel en Kelli Segars @FitnessBlender

Started from the bottom... 

Toen wereldwijd de economische crisis toesloeg, vreesde dit sportieve Amerikaanse koppel uit Seattle voor hun job én hun nieuwe huis. Ze klusten overal bij om rond te komen wat net toeliet om de eindjes aan mekaar te knopen. Op een dag kwamen ze op het lumineuze idee om van hun gedeelde passie een winstgevende zaak te maken. Ze bouwden hun garage om tot amateurstudio, kochten een camera en namen zo hun eerste work out video's op.

Now they're here... 

Dat hun succes echter zo'n vaart zou lopen, had niemand verwacht. Sinds 2012 zijn ze beiden fulltime aan de slag als fitness blogger/vlogger op hun eigen kanaal. Fitnessblender is inmiddels een miljoenenbedrijf met extra werkkrachten in dienst. Hun geheim is naar eigen zeggen hun menselijkheid ("Ook wij zijn soms moe") en hun persoonlijke aanpak: "We promoten geen perfectie...".

 

schermafbeelding-2016-11-09-om-14-25-23

2/

#2. De bikini babe, Kayla Itsines

schermafbeelding-2016-11-09-om-14-31-15

Kayla hoeft inmiddels geen inleiding meer, toch? Deze Australische lifestyle goeroe heeft met haar wasbordje, haar huskies en haar schattige lief heel Instagram verovert. Haar bijbel - ofte de Bikini Body Guide - is 's werelds meest beroemde non-fictie naslagwerk. Haar formule bestaat uit de herhaling van 4 oefeningen voor 7 minuten lang en dat voor 4 series. Ho maar? Dat is slechts 28 minuten sporten? Klopt, mét een indrukwekkend resultaat, blijkt uit de talloze voor- en nafoto's van aanhangers.

Meer info over haar BBG vind je op Kayla's website. 

kayla itsines BBG

3/

#3. The Californian girl, Blogilates

387944_563811675399_1744400036_n

Cassey Ho laat met haar vertroetelende lach je meest helse spierpijnen verdwijnen. En dat is nodig, haar workouts zijn niet van de lichtste...  Haar kanaal telt ruim 2,5 miljoen abonnees met daartussen enkele bekenden in haar achterban, Taylor Swift bijvoorbeeld.

Van plié tot pilates

De 28-jarige Californian girl is vandaag uitgegroeid tot een label dat vrouwen helpt om hun fitness goals te bereiken door een positief lichaamsbeeld te verspreiden. Haar workouts - van plié challeges tot Pilates oefeningen op de mat - worden zelfs offline in gymzalen gedoceerd in de Verenigde Staten.

4/

#4. De lenigste workout influencer: Ballet Beautiful

cb84c1f4afd13a0f243eefab9fd39cec

Mary Helen Bowers is het brein (en de beauty) achter het online workout platform Ballet Beautiful. Dat Bowers ervaring heeft, kan niet in twijfel getrokken worden. Ze transformeerde zelfs Natalie Portman tot prima ballerina voor de film Black Swan. "Deze manier van sporten kan je lichaam compleet veranderen. Ik heb eindeloos veel succesverhalen van vrouwen van alle vormen." Bowers - professionele ballerina van opleiding - heeft met haar kanaal een gat in de markt ontdekt en dat vertaalt zich ook in de enorme hoeveelheid volgers.

5/

#5. De beste (en fitste) vriendinnen, Tone it up 

032216-tone-it-up-lead

Karena en Katrina zijn het schoolvoorbeeld van het gegeven dat vriendschap en een bedrijf runnen wél samengaan. Naast businesspartners zijn de meiden al zeven jaar de beste vriendinnen.

Sportbuddies

Het succes van hun geesteskind Tone It Up is te danken aan hun ijzersterke discipline. De workout video's zijn het levende bewijs dat een gezonde relatie met fitness allemaal begint bij plezier en niet het getalletje op de weegschaal. Ze zijn voorstander van groepslessen en sportbuddies als extraatje om je te motiveren.

Tone it up is gebaseerd op twee basisprincipes: toegankelijkheid en authenticiteit. Werkelijk iedereen kan de vooropgestelde bewegingen uitvoeren thuis in een minimum van tijd én toch het gewenste resultaat verkrijgen.

6/

#6. De bekendste billen: Jen Selter

54a768455affa_-_tumblr_mslwg8fn1w1saongbo1_500

Wat begon met enkele simpele motivational quotes groeide al snel uit tot een winstgevende workout pagina. Jen Selter heeft wellicht de meest bekende billen van Instagram én wordt wel vaker "koningin der squats" genoemd. Selter is met haar 23 lentes en miljoenen volgers een fitnessgoeroe. Haar doel is mensen motiveren fit en gezond te worden en daar lijkt ze al aardig in te slagen. Selter was in haar jeugd altijd al bezig met social media en sport. Een combinatie van beide bleek een schot in de roos.

7/

#7. De Italiaanse intervaltrainster: Anna Victoria 

schermafbeelding-2016-12-21-om-13-35-13

Anna Victoria is de oprichtster van The Fit Body Guides blog waarin ze voornamelijk foto's van gezonde maaltijden, quotes en veel exercise selfies post. De blog heeft een eigen hashtag #Fbggirls (Fit Body Guides Girls) die vooral gebruikt wordt door dames die hun transformatie in de kijker willen zetten voor en na het twaalf weken durende body guide-plan. Deze drastische transformaties dienen op hun beurt om andere vrouwen aan te zetten om aan hun lichaam te werken.

fitness bloggers 2016

8/

#8. De onvermoeibare yogi: Amanda Bisk

amanda bisk

Deze poolstokspringster turned yoga instructrice focust zich tijdens haar workouts vooral op stretchen en body toning. Bijzonder: ze ontdekte de yogawereld amper 3 (!) jaar geleden. Toen in 2011 het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) werd vastgesteld bij Bisk, besefte ze maar al te goed dat ze maar half zo veel zou kunnen trainen als haar poolstokconcurrenten. Ze hing haar stok dan ook aan de wilgen en besloot zich op een andere discipline te focussen om haar recovery te bevorderen. Maar dat haar yoga-avontuur zo'n wending ging nemen, had ze zelf ook niet verwacht.

9/

#9. Hannah Bronfman

Hannah bronfman fitness blogger 2016

Het Instagramprofiel van social media starlet Hannah Bronfman verraadt een voorliefde voor mode, sport en... muziek! Deze DJ combineert een gezonde levensstijl met fashion en fitness. Volg haar #HBFIt hashtags voor workouts of groene receptjes.

hannah bronfman sport workout fitness blogger

10/

#10. Emily Skye

emily skye fit

Emily is de drijvende kracht (letterlijk) achter het F.I.T. (Fitness Inspiration Transformation) programma - een online cult voor dieet en sport. Haar Instagrampagina op zich is al een staaltje motivatie in your face. Dat wasbordje is jaloersmakend.