6 redenen waarom aquabiken goed voor je is

Gepubliceerd op 19 oktober 2016 door Elise
6 redenen waarom aquabiken goed voor je is

Aquabike is het perfecte match tussen spinning en aquagym. Het concept is oersimpel: je fietst op een hometrainer onder water.

Belangrijk weetje vooraf: het verschil tussen aqua en water biken.

Aquabike wordt over het algemeen in groep beoefend met muziek op de achtergrond en onder begeleiding van een coach. Maar steeds meer centra bieden de mogelijkheid om dit solo in een cabine te doen, tegen je eigen ritme, in water met een temperatuur van 25 tot 28° C. Op dat moment is sprake van waterbike.

1/

#1. Afvallen

Omdat de weerstand die je ondervindt in het water 10 keer groter is dan normaal, is deze sport ideaal om spieren op te bouwen. Dankzij de weerstand van het water kun je sneller en harder trainen, want de bewegingen vragen meer inspanning. Ideaal dus om op korte tijd af te vallen!

maxresdefault-4

#2. Buikspieren

Ook al lijkt het of je enkel je benen traint, worden je buikspieren automatisch geactiveerd door de verschillende houdingen die je aanneemt op de fiets.

2/

#3. Goed voor de huid

In het water trainen zorgt voor een drainage van de huid, wat de kans op cellulitis vermindert.

al_jawhara_gardens_hotel

#4. Blessurevrij sporten

In water wordt je gewicht gedeeld door vier. Bewegen is dus gemakkelijker en zachter. Door onderwater te sporten vermijd je het risico op blessures aan de rug, enkels en gewrichten, vooral je heupen en knieën worden gespaard.

3/

#5. Make-up proof

Je hoeft niet met je hoofd onder water, en zeker bij waterbiken blijft je make-up en je kapsel onaangetast. Mooi meegenomen!

aquabike-solo

#6. Kleurentherapie

Bij waterbiken is de cabine vaak voorzien van lichttherapie. De verschillende kleuren stimuleren de bloedsomloop in de benen en de lymfatische circulatie.

Zin gekregen? 

Waterbike
Bredabaan 179-199
2930 Brasschaat