Hoe draag je rode make-up?

Gepubliceerd op 12 augustus 2016 door Laure Vandendaele
Hoe draag je rode make-up?

De najaarsmake-up van Chanel kleurt rood. Niet alleen de lippen maar ook de ogen, wangen en wimpers moeten eraan geloven. Leuk in theorie, maar hoe draagbaar is rode make-up eigenlijk? Het antwoord zal je verrassen.

MA2016_03_0003
Le Rouge Collection N°1 van Chanel

Hoe hou je een klassieke make-upkleur als rood fris en up to date? 'Door het niet alleen op je lippen te dragen'. En dat is precies wat Lucia Pica, Global Creative Designer for Make-Up and Colour bij Chanel, deed.

De allereerste make-upcollectie die Lucia Pica voor Chanel ontwierp ligt vanaf vandaag in de winkel. Het debuut kreeg de naam 'Le Rouge Collection N°1' mee, het zal je dan ook niet verbazen dat de kleur rood als een - euhm - rode draad doorheen de collectie loopt. En daarmee is Pica's eerste wapenfeit voor Chanel meteen helemaal on trend. Rode make-up is immers aan een opmars toe. En dan hebben we het niet over rode lippenstiften ( die zijn er natuurlijk altijd en er komt in het najaar ook weer heel wat mat moois uit) of bloedrode nagellak. A.F. Vandevorst stuurde de modellen met klieders rood pigment rond de ogen de catwalk op en bij Charlotte Olympia hing de rode oogschaduw van aan de wimperlijn tot onder de wenkbrauwen. Ook Selena Gomez experimenteerde met rode make-up en showde via Snapchat een opvallende knalrode oogmake-up.

De modewereld en beroemdheden lijken fan, maar hoe draagbaar is rode make-up als je de dag achter een bureau of op de schoolbanken slijt? Wij klopten aan bij Lucia Pica herself.

MA2016_03_0002

Ben je niet bang dat rode make-up heel wat vrouwen (of mannen) afschrikt?
Pica: Voor alle duidelijkheid, buiten enkele lippenstiften is dit geen rode make-up. Het zijn producten met een rode ondertoon, dat maakt natuurlijk een wereld van verschil.

Een rode ondertoon dus. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?
Pica: Er zijn heel wat roodtinten in de collectie aanwezig maar buiten de lippen en de nagellak is geen enkele kleur knalrood. Het rode haar van een model inspireerde me voor een oogschaduw met crèmestructuur. Die is eerder oranje. In de bruine mascara zitten roodtinten waardoor die groene ogen beter laten uitkomen. De blush is steenrood en fleurt elk gezicht meteen op.

Die blush is inderdaad zeer intens. Is zoveel roodheid in een gezicht flatterend?
Pica: natuurlijk! Voel je je niet lekker? Breng dan liever een omgekeerde driehoek met deze blush dicht onder de ogen aan in plaats van een dikke laag concealer. Het is beter om de aandacht van het probleem af te leiden in plaats van het extra te camoufleren.

De look staat cool bij Kristen Stewart en mooi op de hier aanwezige modellen. Maar een 50-plusser uit ons gezelschap vraagt zich af of het wel iets voor haar is.
Pica: Ik ben niet jong, en ik ben volledig met producten uit deze collectie opgemaakt! Ik hou niet van glanzende oogschaduw op een rijpere huid, daarom maakte ik deze oogschaduwtinten mat. Je kan met de kleuren spelen, ze apart en samen gebruiken en de intensiteit zelf bepalen. Daardoor is deze collectie echt voor alle leeftijden geschikt.

LEES OOK: Hoe draag je blauwe oogmake-up?

De collectie bevat ook een bijzondere glos nagellak. Kan je daar iets meer over vertellen?
Pica: de 'Vernis Glos Rouge Radical' lijkt in het flesje op een rode, transparante gel maar eens op de nagel wordt het een frisse rode nagellak. Als je één laag aanbrengt zie je de natuurlijke nagel nog doorschijnen. Het is een moderne interpretatie van een klassieke rode nagellak.

Le Rouge.Collection N°1' is vanaf 12 augustus verkrijgbaar.
www.chanel.com