10 libido verhogende voedingsmiddelen

Geüpdatet op 3 Augustus 2016 door Elise
10 libido verhogende voedingsmiddelen

Maak zomernachten nog zwoeler en serveer je lief een van deze 10 lustopwekkende ingrediënten. Verwittig de buren!

#1. Gember

Gember werkt verwarmend en stimulerend. Het verbetert de bloedcirculatie en pept uw seksleven op. Gember is een van de bekendste afrodisiaca ter wereld.

#2. Selder

Selde­rij wordt als afrodisiacum gezien omdat de groente een stof bevat die lijkt op een varkensferomoon dat ook de geslachts­drift bij mensen bevordert.

#3. Oesters

Hun werking als afrodisiac hebben ze te danken aan hun zinkgehalte (dat belangrijk is voor het libido en voor de mannelijke poten­tie), hun zilte smaak en zeegeur. Ook de gelijkenis van oesters met het vrouwelijk geslachtsorgaan zou een reden kunnen zijn. Een prijzig afrodisiacum, maar effect verzekerd vanaf 12 stuks.

#4. Venkel

Wetenschappers ontdekten dat venkel een bron van oestrogeen is, omdat de groente estragol bevat, een stof die de geslachtsdrift bevordert. Venkel wordt ook geacht te hel­pen bij de bevalling en bij menstruatieklachten. Het eten van deze groente vergroot de erectie en zorgt voor een langdurig mannelijk orgasme. Het eten van venkel schijnt de genitaliën te prikkelen en het vergroot het seksuele verlangen.

#5. Vijgen 

Vijgen worden wereldwijd geassocieerd met vruchtbaarheid. In sommige culturen worden er vijgen naar pasgetrouwde koppels gegooid, in plaats van rijst. Verder zou deze vrucht erotisch zijn vanwege haar exotische uiterlijk.

#6. Chocolade

Onderzoekers hebben ontdekt dat chocolade phenylethylamine bevat. Dit is een chemische stof die ook door het menselijk brein wordt aangemaakt wanneer we emotioneel genot ervaren. Dezelfde stof zou aan de basis liggen van wat we voelen wanneer we verliefd zijn.

#7. Asperges

Asperges bevatten een diureticum dat de afgescheiden hoeveelheid urine verhoogt en de urinewegen prikkelt. De groente is rijk aan kalium, fosfor en calcium, allemaal stoffen die nodig zijn voor het bevorderen van een hoog (seksueel) energieniveau. Opgelet, asperges kunnen ook een averechts effect hebben als je er te veel van eet. Asperges bevatten namelijk ook een zuur dat seksuele afkeer kan veroorzaken.

#8. Ginseng

Er zijn tal van onderzoeksbevindingen waaruit blijkt dat Ginseng de seksuele energie vergroot. En - over het algemeen - een genezende en verjongende invloed op het lichaam zou hebben.

#9. Truffels

Truffels worden vaak opgespoord met behulp van zeugen, omdat de geur van truffels lijkt op die van de feromo­nen van beren (mannetjesvarkens). Witte en zwarte truffels schijnen dezelfde sterke, prikkelende werking te hebben... ze smaken in ieder geval allebei heerlijk! Truffels zijn zacht, exo­tisch maar ook duur; ze kunnen een maaltijd net dat beetje meer geven.

#10. Artisjokken

Vooral de Fransen zweren bij het eten van artisjokken omdat die goed zouden zijn voor relaties. Komt het door de bloemvorm van de groente of de manier waarop ze gegeten wordt? De blaadjes van de artisjokken worden er een voor een afgehaald zodat het hart van de groente zicht langzaam onthult...