Dit moet je weten voor je langdurige vlechten laat zetten

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Dit moet je weten voor je langdurige vlechten laat zetten

Twijfel je om je haar te laten invlechten? Wacht niet langer: ze beschermen je haar tegen externe factoren zoals zon en wind, hebben geen tonnen onderhoud nodig en ogen onmogelijk cool. Beyoncé, Zoë Kravitz en Solange zijn alvast grote fan, tijd om het ook uit te proberen! Hou wel zeker rekening met deze tips:

Pas op: deze look werkt het best voor kroeshaar of heel dik haar met veel textuur. Heb jij fijne lokken? Dan laat je dit beter aan je voorbijgaan. Een kleine troost: met deze tips tegen dun haar krijg je meer volume en textuur!

1/

#1. Kies de juiste stijl

vlechten

Vlechten komen in alle vormen en maten! Zorg dus dat je een stijl kiest die goed bij je past. Ontdek hier de zeven meest voorkomende haarstijlen en laat je inspireren!

2/

#2. Hoe groter, hoe beter?

vlechten

Size matters! Voor mensen met fijn en dun haar is het niet aangeraden om voor dikke vlechten te kiezen. Deze zullen enkel zwaar wegen op je wortels met veel schade tot gevolg. Heb je daarentegen dikker haar, ga dan niet té dun... Tenzij je duizenden vlechtjes op je hoofd wil hebben, natuurlijk.

3/

#3. Wees voorbereid

vlechten

Het is belangrijk dat je haar goed gewassen is en een crèmespoeling heeft ondergaan voordat je naar de kapper vertrekt. Je lokken zullen een tijdlang onbereikbaar zijn, dus beginnen met een propere basis is aangeraden. Laat je dode haarpunten ook op voorhand trimmen zodat je haar optimaal kan groeien.

4/

#4. Zitten, zitten en nog eens zitten

vlechten

Zorg dat je de dag van de kapper niks belangrijks op je agenda hebt staan, want de kans dat je het moet afzeggen, is groot! Het inzetten van vlechtjes duurt vrij lang; hou minstens 6 uur vrij. Neem ook best een boek of een andere vorm van entertainment mee om je af te leiden van het feit dat je je billen niet meer voelt...

5/

#5. Braided hair, don't care

vlechten

Niet zo snel, het werk stopt niet nadat je vlechten er eindelijk inzitten! Ondanks dat je echte haar lekker beschermd zit in de vlechten, is het nog steeds belangrijk om ze te onderhouden. Was je vlechten twee keer per maand en draag ’s nachts zeker een zijden sjaal rond je hoofd of slaap op een zijden kussen om je vlechten zo lang mogelijk mooi te houden! (Ontdek hier trouwens de andere voordelen van een zijden kussensloop. Hint: minder rimpels!

6/

#6. Aan alles komt een eind

vlechten

Ze zijn mooi en makkelijk, maar vlechten zijn niet voor altijd. Hou ze maximaal 6 tot 8 weken in om onnodige schade te voorkomen. Je haar "ademt" niet als het ingekapseld zit in een vlecht, dus als je het te lang zo laat zitten, riskeer je samengeklitte lokken bij het uitvlechten. Veel succes om dàt uit te kammen en kom niet bij ons huilen als je daardoor heel wat haar verliest...

Om je vlechten te verwijderen, moet je opnieuw beroep doen op je geduld, want ook het losmaken zal een tijdje duren!

7/

#7. Have fun!

vlechten

(stagiaire Unwiza Nkanika)