5 redenen om te slapen met een zijden kussensloop

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5 redenen om te slapen met een zijden kussensloop

Een zijden kussensloop is niet zo duur als je denkt, en kost in elk geval een pak minder dan een facelift. Kim Kardashian zweert erbij, en dit zijn vijf redenen waarom: 

1/

1 — Zijde slurpt je nachtcrème niet op 

Katoen doet dat namelijk wel. Te vermijden! De natuurlijke enzymes van zijde versterken zelfs het effect van je nachtcrème, en bovendien zit de zijdevezel vol proteïne en aminozuren die de natuurlijke vochtbalans van je huid in stand houden.

2 — Zijde kreukt je huid niet

Vanaf dat rimpels zichtbaar worden, is het eigenlijk al te laat. Gedurende jaren vormen ze zich geduldig in de diepste lagen van de huid, en het is daar dat je moet ingrijpen. Een goede herstellende nachtrust is al een goed begin, maar pas op: de druk van het gezicht op het kussensloop op termijn een echte plooitjesmaker. Met een zijden kussensloop gebeurt dat niet, want de zijdevezels maken glad in plaats van te verfrommelen. (Al eens een gerimpelde zijdeworm gezien? Dacht het niet!)

2/

3 — Zijde maakt je haar mooier

Het neutraliseert statische elektriciteit en omdat het minder wrijving veroorzaakt dan ruwe katoenvezel, beperk je haarverlies. Je haar zal verder minder snel in de knoop raken, en als kers op de taart blijft een brushing langer intact. Het zou trouwens het geheim zijn van dat mythisch glad en glanzend Aziatisch haar.

4 — Zijde is hypoallergeen en antibacterieel 

Perfect om acne, eczema en andere dermatologische kwaaltjes tegen te gaan. Gewone kussenslopen worden snel bacteriehaarden, aangezien je er elke nacht op zweet, ademt en kwijlt. Yummy.

3/

5 — Zijde is fris en zacht

... waar je helemaal blij en ontspannen van wordt. Ideaal als je vaak met kopzorgen gaat slapen. Vanaf zo'n 25 euro geef je je dromen een upgrade naar vijfsterrenhotel.

En om je laatste protest voor te zijn: zijden kussenslopen mogen ook in de wasmachine, weliswaar op 30 graden en in een wasnetje.

Je vind er onder andere bij Silk Heaven, Sleep 'n Beauty, en Silk Kiss.

(Stagiaire Astrid Van Wambeke via Elle Belgique)