Dit doet volle maan met vrouwen

Geüpdatet op 16 maart 2017 door Elise
Dit doet volle maan met vrouwenMature woman sitting outside tent at night, Skaftafell, Vatnajokull National park, Iceland

Zijn we massaal moe vandaag? Welaan dan, het blijkt volle maan te zijn. Toeval, of niet? 

Dat volle maan invloed heeft op de natuur is een gegeven. De maanstand bepaalt de visvangst,  de stroomsnelheid van het water, de getijdenwerking, noem maar op. Omdat ons lichaam voor een groot deel uit water (60%) bestaat, moet de maan wel van invloed zijn op het menselijk gedrag. En dat zal voor iedereen anders zijn.

6 bizarre bijwerkingen van volle maan:

1/

#1: Slapeloze nachten

vollemaan

Grote kans dat u morgen niet topfit uit bed stapt. Want bij volle maan slapen mensen gemiddeld 18 minuten korter dan bij nieuwe maan, blijkt uit Zwitsers onderzoek. Het effect lijkt groter op vrouwen dan op mannen.

2/

#2: Binge drinking 

vollemaan

De alcoholconsumptie blijkt aanzienlijk hoger tijdens de vollemaanperiode dan bij nieuwe maan.

3/

#3: Crazy kids

vollemaan

Kinderen zijn lastiger bij volle maan. Na onderzoek bleek dat meer dan 8 procent van de ondervraagde ouders problemen  had met lastige kinderen, tegen slechts zes procent op een normale dag. 13 procent van de ondervraagden liet weten zich anders te voelen, tegenover 11 procent op een andere avond.

4/

#4: Unleash the beast

531203181

Op de dag van volle maan zijn er 24 procent meer meldingen van inbraak, de kans op letsel door geweld ligt daarentegen 11 procent lager.

5/

#5: Let's talk about sex

vollemaan

Dat vrouwen sneller bevallen bij volle maan is een fabeltje. Alsook de mythe dat er meer gesekst zou worden. Opvallend is wél dat mensen wel opener zijn over hun seksleven op de dag na volle maan. 

6/

#6: Epilepsie

vollemaan

Mensen met epilepsie hebben meer kans op een aanval, maar dat heeft ook veel te maken met het feit dat de nacht meer verlicht is.