10 ondergewaardeerde helden van Harry Potter

Geüpdatet op 15 december 2020 door ELLE België
10 ondergewaardeerde helden van Harry Potter

Personne ne peut nier que Harry Potter est le héros de la série fantastique éponyme. Pourtant, au cours de ses sept années à Poudlard, Harry a été assisté par quelques fidèles disciples, qui, selon nous, devraient également être salués comme des «héros».

Ces 10 personnages sous-estimés méritent plus de crédit à notre avis:

1/

# 1: Hermione Granger

H.

On ne peut nier que Hermione aux yeux brillants est l'un des héros les plus courageux de Poudlard. Peut-être qu'un autre titre approprié pour la série était "Hermione Granger et les innombrables fois où elle a sauvé ses collègues" .

Elle était peut-être la plus grande fauteuse de troubles à Poudlard, mais le bâtard sauvait souvent tout le monde avec ses connaissances. Voulez-vous savoir quel monstre attaque les élèves et comment vous protéger? Demandez à Hermione. Vous vous demandez quel sort magique peut vous sauver la vie? Demandez à Hermione. Si elle n'avait pas été là, Ron n'aurait pas survécu 7 ans (vivants) à Poudlard. Tous louent Hermione Granger , la véritable héroïne de l'école de sorcellerie et de sorcellerie de Poudlard.

Hermoine Granger

2/

# 2: Severus Snape

53ec9fb0-9cfa-0133-6e1d-0efce411145f

Het grootste deel van de boeken en films werd Sneep door iedereen gehaat en de redenen zijn legio. Niemand begreep waarom hij Harry zonder verpinken buisde op de toets toverdranken en al zeker niet waarom hij Perkamentus vermoordde. In het laatste boek wordt alles echter duidelijk. Sneep werkte eigenlijk voor Perkamentus en zijn hele leven stond in het teken van Harry.

Zijn meest heroïsche daad? Sneep was bereid alles op te geven voor Harry, hoewel hij hierdoor door iedereen werd gehaat. Hij wist dat hij nooit krediet ging krijgen voor zijn daden (hij sterft vooraleer zijn naam kan worden gezuiverd) maar voor Sneep was het een manier om zijn schuld in te lossen voor hetgeen hij in het verleden heeft gedaan. Rust in vrede, Severus.

gif de Rogue

3/

#3: Marcel Lubbermans

Neville Londubat

Marcel was in zijn jonge jaren een echte duts: hij was vergeetachtig, slaagde voor geen enkel vak en had weinig vrienden. Naarmate de jaren vorderen, groeit Marcels zelfvertrouwen: hij wordt een betere tovenaar (mede dankzij Harry) en wordt een trouwe volger van Perkamentus en Zweinstein. Op het einde profileert hij zichzelf als leider van de Strijders van Perkamentus. Het is volkomen logisch dat hij als trouw lid van Griffoendor het zwaard uit de Sorteerhoed trekt en het laatste Gruzielement vernietigt.

neville longbottom giphy

4/

#4: Ron Wemel

HP7-1-FP-0173 RUPERT GRINT comme Ron Weasley dans Warner Bros. PhotosÕ aventure fantastique Ò HARRY POTTER ET LES HALLOWS DE LA MORT Ð PARTIE 1, Ó a Warner Bros. Sortie de photos. Photo gracieuseté de Warner Bros. Des photos

Arme Ron leefde steeds in de schaduw van Harry. Soms betrapten we hem op jaloezie, maar wanneer we alles vanuit Rons standpunt bekijken is dat niet meer dan normaal. Hij voelde zich 'vergeten' tussen alle andere Wemels: Ginny was de populaire zus met goede schoolresultaten, de tweeling startten een succesvolle tovershop, Charlie maakte carrière in Roemenië,... Geen wonder dat hij aan een minderwaardigheidscomplex leed.

Ron denkt hij eindelijk iets van zijn leven te kunnen maken wanneer hij bevriend wordt met de meest bekende persoon in de tovenaarswereld. Ron wordt Harry's trouwste vriend en laat hem geen moment in de steek. Hij is bereid Harry tot de dood te volgen en riskeert hierbij meerdere malen zijn leven.

Ron Giphy

5/

#5: Dobby

Ratière

De meeste van Dobby's reddingspogingen liepen niet altijd goed af. Resultaat? Harry zit in de nesten en Dobby slaagt zichzelf bijna de kop in. Toch bedoelde de kleine huiself het goed en twijfelen we niet aan zijn toewijding voor Harry. Geen enkele personage dat meer van Potter hield dan dit personage.

Straf: Dobby is bereid gestraft te worden door zijn meester Lucius Malfidus om Harry te waarschuwen en ervoor te zorgen dat hij niet wordt gedood. Op het einde riskeert Dobby zelf zijn eigen leven om de tovenaar te redden.

dobby giphy

6/

#6: Rubeus Hagrid

Rubeus Hagrid

Hagrid is een held vanaf het moment dat hij voor de eerste keer verschijnt in De Steen der Wijzen. Met zijn gigantische vliegende motorfiets redt hij Harry uit het verwoeste huis en brengt hij hem veilig naar de Duffelingen. Enkele jaren later redt hij Harry opnieuw, dit keer van zijn ellendige leven bij Dirk en co. Het zorgt voor het kippenvelmoment uit het boek: "Yer a wizard, Harry." 

Bijzonder: De halfreus kan soms wat ruw overkomen, maar hij heeft een hart van goud (denk maar aan zijn vele "huisdieren") en houdt veel van Harry. Daarnaast is hij ook de trouwste volgeling van Perkamentus en doet hij alles wat het schoolhoofd hem vraagt.

giphy hagrid

7/

#7: Minerva Anderling

Minerva McGonagall

Het hoofd van Griffoendor heeft het hart op de juiste plaats en ze laat aan Voldemort en diens volgelingen weten dat er niet met haar te sollen valt. De veiligheid van haar leerlingen gaat boven alles.

Een pluim: Wanneer Perkamentus er niet meer is, neemt ze zijn plaats in waardoor de toekomst van Zweinstein in haar handen ligt. Minerva kent geen angst en staat haar mannetje tegen de vijand. Haar duel met Sneep moest iedereen ervan overtuigen dat professor Anderling een heleboel krediet verdient, dat ze gedurende de eerste zes boeken niet kreeg.

McGonagall

8/

#8: Molly en Arthur Wemel

Molly et Arthur Weasley

Hoewel Molly en Arthur in de eerste boeken de rol van bezorgde ouders spelen, zien we dat ze later meer betrokken worden in het gevecht met Voldemort.

Heldhaftig: Het koppel heeft in het verleden al een keertje gestreden tegen Voldemort en de dooddoeners (mét succes!) en doet dit nu opnieuw, aan de zijde van de Orde van de Feniks. Hierdoor hebben ze veel dierbaren verloren. Toch laten ze zowel Molly als Arthur zich niet kennen. Alles voor de Wemels!

Molly Weasley

9/

#9: Scheurbek, de hippogrief

Harry_Potter_Buckbeak

De echte held van De gevangene van Azkaban? Zonder twijfel Scheurbek. Hermelien en Harry mogen dan wel terug in de tijd zijn gegaan om Sirius te redden, het is Scheurbek die tijdens de reddingspoging de show steelt.

Even een snelle recap: Scheurbek valt Malfidus tijdens de les Verzorging van Fabeldieren aan, waardoor het dier ter dood wordt veroordeeld. Harry en Hermelien weten het op tijd te redden (omdat ze teruggaan in de tijd), waardoor ook Sirius ontsnapt aan een Kus van Dementors en vliegt nadien samen met de hippogrief de vrijheid tegemoet.

De twee zijn de jaren nadien onafscheidelijk en worden partners in crime.

le bec

10/

#10: Loena Leeflang

luna pour une vie

Une question que beaucoup se posent: pourquoi Luna s'est-elle impliquée dans le combat contre Voldemort avec Harry et ses coéquipiers? A-t-elle tellement aimé Harry et ses amis qu'elle a décidé de rejoindre l'UDC (l'armée de Dumbledore)? Est-ce qu'elle est allée au ministère pour ça et a été kidnappée par des mangemorts? Tout au long des histoires, Luna est confrontée à des sorciers maléfiques et à des créatures étranges, mais cela ne la met jamais, jamais hors de la carte.

Luna-Lovegood-1436831305