De Magnus app: Shazam voor kunstwerken

Geüpdatet op 26 oktober 2020 door Elise
De Magnus app: Shazam voor kunstwerken

Richt je smartphone op een kunstwerk in een galerij en lees alle informatie op je schermpje, van titel tot zelfs de marktprijs. 

Het brein achter de app Magnus is de 31-jarige Duitse kunsthandelaar Magnus Resch. Samen met zijn team werkt hij al sinds 2013 aan de app om de enorme database aan kunstwerken te verzamelen. Magnus kan vandaag maar liefst acht miljoen verschillende kunstwerken herkennen, binnen zo’n beetje alle disciplines.

Video's

De grootste uitdaging is nu videokunst, laat Resch weten, want dat wordt nog niet door de app herkend. Maar hij klinkt optimistisch: "Het is een kwestie van tijd voordat onze gebruikers ook video’s kunnen herkennen met de app.”

5315693050094df857c7f885726f51ce

De ELLE video van vandaag :
5 TIPS VOOR ZELFGEBAKKEN BROOD DAT ALTIJD LUKT

Resch gelooft dat zijn app ervoor kan zorgen dat de kunstmarkt transparanter en eerlijker wordt. En de kunstwereld lijkt het met Resch eens te zijn: “Ik heb overweldigend positieve feedback gekregen van zowel kunstenaars, galeriehouders als verzamelaars. Geen enkele galerie heeft ons gevraagd om een werk offline te halen,” vertelt hij enthousiast. “Ik kan niet wachten om de app in meer landen beschikbaar te maken.”

Praktisch

Magnus is gratis te downloaden voor iPhone. Klik hier om het zelf te proberen.