Hoe zou het nog zijn met Mischa Barton

Geüpdatet op 8 april 2016 door Elise
Hoe zou het nog zijn met Mischa Barton

Dertien jaar geleden maakte de hitserie The O.C. van de toen 17-jarige Mischa Barton een wereldster. Maar enkele jaren later liep het mis. Ze werd het doelwit van tabloids door haar uit de hand gelopen feestgedrag, haar gewichtstoename en de daaropvolgende depressie.

Aan alle mooie liedjes komt een eind. Zo ook uit onze favoriete TVserie uit de nillies. In 2006 werd het laatste seizoen van The O.C. ingeblikt. Daar was Mischa toentertijd niet rouwig om. De actrice had al enige tijd moeite met de internationale aandacht en de paparazzi.

Alles wat je moet weten over Mischa Barton (aka Marisa Cooper).

THE O.C.: L-R: Mischa Barton and Benjamin McKenzie star in the new one-hour drama The O.C. premiering Tuesday, August 5 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX.

1/

#1: Drank en drugs

mischa

Een ding is duidelijk, na de afloop van The O.C. had Mischa er alle moeite mee zichzelf onder controle te houden. In 2007 werd ze opgepakt voor rijden onder invloed en vervolgens gearresteerd voor het bezit van softdrugs. De actrice verbleef toen een tijdje in een ontwenningskliniek. Twee jaar later belandde Mischa in een psychiatrische instelling vanwege overmatig drank- en drugsgebruik en na een mislukte zelfmoordpoging."Ik stortte compleet in" bekende ze aan People als ze het over de gebeurtenissen heeft. "Ik stond onder een enorme druk, het was onhoudbaar."

2/

#2: Fat shaming

4a0c6a93309ba7b3959f760416780f71

Deze angstaanjagende episode uit haar leven dwong de actrice om het rustiger aan te doen en zich te focussen op haar gezondheid. Ze kwam enkele kilo's bij en werd het doelwit van kritiek en achterklap. "Ofwel was ik te mager, en zogezegd ziekelijk, ofwel klonk het dat ik te dik was" zegt Barton, nu 27. "Het was nooit goed."

3/

#3: Europa

mischa-barton-explica-porque-se-aparto-de-hollywood-tras-acabar-the-o.c

Mischa besloot Amerika in te ruilen voor haar geboortestad Londen. "Pas in Europa heb ik rust gevonden en mezelf weer herontdekt. In Europa kon ik uitzoeken wie ik nou daadwerkelijk was, ik had die tijd voor mezelf echt nodig om te kijken waar en wie ik wilde zijn. Terug naar mijn roots", aldus Mischa. "Ik ben blij dat ik dat heb meegemaakt."

4/

#4: Mama's kindje

landscape_nrm_1428494981-mischa-barton-suing-mother-nuala

Mischa Barton is niet bepaald een mama's kindje. Moeder Nuala Barton zou tonnen geld van haar 30-jarige dochter hebben gebruikt om een villa van 7,2 miljoen euro te kopen in Beverly Hills. "Vanaf het begin af aan heeft Nuala zich geoorloofd om haar dochters hard verdiende geld te absorberen door zich voor te doen als haar manager", meldt Bartons advocaat Alex Weingarten. "Terwijl ze absoluut geen ervaring of training heeft gehad om die rol te vervullen." Volgens de aanklacht hebben beide ouders al meer dan tien jaar geen baan gehad buiten hun dochter om.

5/

#5: Muziek, literatuur en shoppen

MischaBartonFORWEB-318x318

Vandaag de dag, probeert Mischa zich te richten op het positieve. De actrice liet weten dat ze nu beter in staat is om haar emoties onder controle te houden. Ze gebruikt tegenwoordig muziek en literatuur als uitlaatklep. ''Hoe rot ik me soms ook voel, ik ben toch een optimistisch persoon. Mensen vinden altijd dat ik een zonnetje ben. Ik vind het leuk om mensen aan het lachen te maken."

Verder heeft ze een boetiek in London waarin ze haar eigen cosmetische lijn, haar handtassencollectie en kleding verkoopt. "Ik heb veel geleerd over de jaren", zegt ze, "Ik ben sterker nu."

6/

#6: Dancing with the Stars

mischa-barton-dancing-with-the-stars

Na een lange tijd out of the picture te zijn geweest, verscheen Mischa in april 2016 stralend in het 22ste seizoen van Dancing with the Stars. Helaas werd ze al na aflevering drie naar huis gestuurd.

https://www.youtube.com/watch?v=vkm19jjzG7A&nohtml5=False

7/

#7: Lena Dunham

lena-refinery291

Mischa's idool is Lena Dunham. Deze brutale feministe is een creatieve duizendpoot die niet op haar mondje gevallen is als het gaat om vrouwenrechten. Lena trekt zich er niets van aan dat ze geen doorsnee Hollywoodmaatje heeft en is opiniemakers steeds te snel af. Een uitstekend rolmodel voor Mischa, lijkt ons.

8/

#8: Hondentherapie

mischa4

Het is mede aan honden te danken dat Mischa de inktzwarte periode in haar leven te boven kwam. Drank, drugs en vreetbuien maakten haar depressief en ze verloor haar dunne figuur. Psychotherapie en de liefde voor haar honden sleepten haar erdoorheen. Mischa heeft zelf drie honden: Charlie, Ziggy en Harvey. Als ze hen uitlaat, wordt ze vaak aangezien voor een medewerkster van een uitlaatservice. Maar dat maakt haar naar eigen zeggen niets uit, voor haar honden zet ze haar sterallures graag opzij.

dogs