De 10 meest voorkomende wenkbrauwfouten

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Elise
De 10 meest voorkomende wenkbrauwfouten

Eerste hulp bij plukken. 

LEES OOK: Welke wenkbrauwen passen bij jouw gezicht

#1: Te veel plukken

De nineties zijn voorbij. Haal dus niet te veel haartjes tussen je wenkbrauwen weg. Niets zo erg als twee flinterdunne lijntjes boven je ogen.

#2: Vergrootspiegels gebruiken tijdens het epileren

Door het gebruik van een vergrotende spiegel tijdens het plukken, verlies je de context van je wenkbrauwen ten opzichte van je gezicht. In de spiegel lijken ze misschien dik, in werkelijkheid ga je met lijntjes door het leven.

#3: Te enthousiast aan de slag gaan met de schaar 

Natuurlijk kan het zijn dat je lange haren hebt die je wil wegwerken, maar niets is zo lelijk als happen en gaten. Borstel ze dan ook naar boven en knip de ergste uitstekers gelijk met de rest.

#4: Proberen je wenkbrauwen identiek te maken

Je wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweeling. Ze moeten op elkaar lijken, maar ze zullen nooit identiek worden. Als je dat kan loslaten, scheelt het je een hele hoop werk en gepluk.

#5: Een te grote ruimte tussen je wenkbrauwen plukken

Je wenkbrauw moet beginnen naast je neusbrug, niet naast je neusgat. Het resultaat komt anders een beetje in de buurt van punt 1.

1/

original-4

#6: Wildgroei ambiëren 

Je denkt dat te volle of te dikke wenkbrauwen niet meer bestaan sinds de opkomst van Cara Delevingne? Niets is minder waar. Je kunt je wenkbrauwen best wat voller bijtekenen, maar zorg dat het niet uit de hand loopt.

#7: Een boog maken

Sommigen maken een boog in hun wenkbrauw, die ze van nature niet hebben. Hierdoor verandert je gezichtsuitdrukking – maar niet altijd ten goede.

#8: Je uiteinden accentueren

Met de uiteinden van je wenkbrauwen kun je snel de fout in gaan. Te kort, te lang, te dik, te dun.. Zorg voor een vorm die goed past bij je gezicht. Trek een denkbeeldige lijn van het topje van je neus via je ooghoek naar buiten, daar moet je wenkbrauw stoppen.

#9: Te donkere tint gebruiken 

Veel voorkomende valkuil, een te donker wenkbrauwpotlood gebruiken. Wenkbrauwen nog te donker ingevuld.

#10: Boven de wenkbrauw plukken 

De bovenkant van je wenkbrauw raak je niet aan. Tenminste, jij zelf niet. Dat klusje laat je beter over aan een professional. Wat je aan je vorm wil veranderen doe je aan de onderkant.