10 redenen waarom de jarige Liza Minelli geweldig is

Geüpdatet op 11 maart 2016 door ELLE België
10 redenen waarom de jarige Liza Minelli geweldig is

Hip hip hoera, dé Hollywood Queen is vandaag jarig. Actrice en Zangeres Liza Minnelli mag zeventig kaarsjes uitblazen.

De fenomenale Liza Minnelli maakte haar filmdebuut toen ze amper twee jaar oud was. Sindsdien is niets haar te veel. Of het nu film, musical, theater, televisie is of muziek. Ze trad zelfs op met Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. en op haar oude dag is ze energieker als nooit tevoren. 10 redenen waarom we haar vriendin willen zijn...

1/
1. Ze is de dochter van Judy Garland.

1

Liza heeft haar talenten niet van vreemden. Ze is de dochter van de befaamde actrice en zangeres Judy Garland -je kent haar onder andere van haar hoofdrol in The Wizard of Oz of als Esther in Meet Me in St. Louis.

2/
2. Ze was de jongste actrice ooit die een Tony Award won.

036d0544b87bde2cf5267a7e353abc6e

Liza was negentien toen ze een Tony Award in de wacht sleepte. Dit was voor haar prestatie in de musical Best Foot Forward. Tijdens haar carrière won ze ook een Oscar, een Emmy, twee Golden Globes, nog twee Tony’s en een Grammy.

3/
3. Ze was vaste klant bij Studio 54.

3

We weten al langer dan vandaag dat ze de moves heeft. Samen met Andy Warhol en Bianca Jagger bezocht Minnelli meermaals de discotheek Studio 54. Haar danspassen maakten de club tot wat het nu is: legendarisch.

4/
4. Ze is vrijgevig.

4

Minnelli steunde vele liefdadigheidsprojecten. Onder andere amfAR, de organisatie voor onderzoek rond AIDS. Ze verloor zelf al enkele vrienden aan AIDS, waaronder Rock Hudson.

5/
5. Ze ziet er 50 uit

Ook al gaan er veel roddels rond over mogelijke plastische chirurgie, Liza ziet er fantastisch uit. En ze wil ook jong blijven: “Ik was vergeten dat het mijn verjaardag bijna was, wat wel werkt als je jong wil blijven. Ik wil dat zo houden,” aldus de ster.

6/
6. Ze heeft een unieke kledingstijl.

22a8bab7bc3299a8231844875e45ef14

Liza gaat heel specifiek gekleed, dat deed ze vroeger en dat doet ze nu. Ze verschijnt vaak in een volledig zwarte outfit of in een felle kleur. Glimmende oorbellen en sjaals horen daar meestal ook bij.

7/
7. Ze doet alles voor haar fans.

Liza-Minelli-at-the-Oscars

In oktober vorig jaar moest Minnelli optreden in Wilmington. Haar vlucht vanuit Charlotte kreeg echter te kampen met te veel turbulentie en moest terugkeren. Waarop ze een Uber taxi bestelde en 200 mijl in een auto reisde. De hele nacht door.

8/
8. Ze rockt glitter op haar zeventigste.

© Fabrice Coffrini
© Fabrice Coffrini

Geef toe: glitter staat niet iedereen. En al helemaal geen oudje. Maar Liza? Zij rockt glitter op haar zeventigste. Lovertjes zijn al meerdere decennia haar brandmerk. Op het podium en ernaast.

9/
9. Haar lach.

Ligt het aan ons of lacht Liza altijd? Haar lach is vol, breed en stralend. Waarom heeft er nog geen een tandpastamerk haar gevraagd voor een reclamespot eigenlijk? Daarnaast heeft ze een geweldig gevoel voor humor: "Mijn naam is al zo veel fout uitgesproken geweest dat ik begin te twijfelen of ik hem zelf juist uitspreek."

10/
10. Haar rol in Sex and the City 2.

Eerlijk is eerlijk: Liza Minnelli was ge-wel-dig met haar bijrol in de film Sex and the City 2. Toen de bas begon en ze startte met zingen en dansen in haar glitteroutfit op Single Ladies van Beyoncé, was de film voor ons al helemaal geslaagd.

(Charlotte Spens)