De 10 populairste Airbnb bestemmingen

Gepubliceerd op 14 maart 2016 door ELLE België
De 10 populairste Airbnb bestemmingen

Van boomhutten tot schelpen, dit zijn Airbnb’s meest populaire vakantiehuizen.

Op de zomer is het nog enkele maanden wachten, maar dat belemmert ons niet om weg te dromen naar warmere en vooral exotischere oorden. Kijk mee:

1e95f4df_original

#1: Mushroom Dome Cabin in Aptos (Californië)

Dit piepkleine hutje heeft een oppervlakte van tien vierkante meter en bevindt zich midden in de bossen van Californië. Toch is het al zeven jaar lang de populairste bestemming op Airbnb. Voor 107 euro per nacht huur je het huisje met 2 verdiepingen, een badkamer en een slaapplaats voor 3 personen midden in de natuur. Op tijd reserveren is de boodschap, want tot oktober is dit liefdesnest quasi volgeboekt.

4714063

Leuk weetje: De woonst werd oorspronkelijk niet met het oog op verhuur gebouwd. Eigenares Kitty Mrache ontwierp deze hut voor een vriend die tijdelijk zonder onderdak zat. Voor het hutje moest ze immers geen bouwvergunning aanvragen.

Boek hier.

1/
De 10 populairste Airbnb bestemmingen - 3

#2: Aroma(n)tica Treehouse in San Salvatore Monferrato, Alessandria (Italië)

Een kinderdroom (Alida!) wordt werkelijk. In Noord-Italie kan je logeren in een boomhut. In een prachtige omgeving - verscholen tussen de lindebomen - kan je ravotten in een tuin van maar liefst 18 000m2. Niets werd aan het toevallig overgelaten, geniet van het prachtige zwembad en van de inhoud van de naburige wijnkelder.

Schermafbeelding 2016-03-09 om 15.27.50

Boek hier.

2/
Schermafbeelding 2016-03-09 om 15.34.07

#3: Balian treehouse, Selemadeg Barat (Indonesië)

Deze boomhut met privézwembad heeft als bijnaam The Mushroom Villa. De paddestoel ligt op drie minuten van het strand in een groene oase van rust.

Tip: Bekijk de zonsopgang vanaf het balkon. Subliem.

Voor €68 per nacht is deze prachtige locatie van jou.

Schermafbeelding 2016-03-09 om 15.42.45

Boek hier.

3/
f4987a12_original

#4: Off-grid it-house, Pioneertown (Californië)

Wie wil ervaren hoe het is om off-grid (lees: afgesloten van de rest van de wereld) te leven met een minimale impact op het milieu, kan het alvast uitproberen in dit fantastische huis in de woestijn. Je betaalt €359 voor nacht zonder televisie, wifi of lichtaansluiting. Alle energie wordt geleverd door middel van zonnepanelen waardoor er bijna geen impact is op het milieu.

Volgens de Los Angeles Times is dit een van de 'waanzinnigste huizen ooit gebouwd in Californië.' De reacties zijn dan ook lovend.

Schermafbeelding 2016-03-09 om 16.01.32

Boek hier.

4/
airbnb-florence-italie

#5: TREEhouse/casaBARTHEL, Firenze (Italië)

Boomhut nummer drie in de lijst. CasaBARTHEL ligt op 20 minuten rijden van de Duomo di Firenze en op één uur van Siena. Inbegrepen in de prijs: een keuken in de tuin, een zwembad en een tennisbaan. De olijfbomen krijg je er gratis en voor niets bij!

Schermafbeelding 2016-03-09 om 16.15.41

Boek hier.

5/
airbnb-pirates

#6: Pirates of the Caribbean Getaway, Topanga (Californië)

Benieuwd hoe het aards paradijs eruit ziet? De woning van Darrell komt wel erg dicht in de buurt. Het domein is omgeven door watervallen, vijvertjes en jacuzzi's, en is volledig tropisch ingedeeld. Slapen doe je in één van de hutjes of in de tipi.

Schermafbeelding 2016-03-09 om 16.27.53

 Boeken kan hier.

6/
airbnb-seashell-house-mexico

#7: The Seashell House ~ Casa Caracol, Isla Mujeres (Mexico)

Het Seashell House is één van de mooiste huizen op de Isla Mujeres en behoort tot de meest artistieke huizen ter wereld. Word wakker met een lichte zeebries in je haren en neem een duik in je privézwembad. Deze XXL schelp lijkt recht uit de zee te komen.

Casa Caracol heeft twee kingsize bedden, een barbecue, een gigantisch zwembad en een unieke badkamer van top tot teen bezet met schelpen.

Schermafbeelding 2016-03-10 om 10.10.11

 Boek hier

7/
airbnb-treehouse-atlanta

#8: Secluded Intown Treehouse, Atlanta (Georgia)

Deze boomhut ligt in the middle of nowhere. Ben je het drukke werkleven even beu? Knijp er met z'n tweeën tussenuit in de ongeremde natuur van Atlanta en geniet van deze romantische boomhut én elkaar.

De Intown Treehouse bestaat uit drie aparte kamers die met elkaar verbonden zijn door middel van touwladders. Er is een slaapkamer, woonkamer en een platform dat uitzicht biedt op de prachtige bossen. Gezelligheid troef!

Schermafbeelding 2016-03-09 om 16.43.25

Boek hier.

8/
06bf6fed_original

#9: Unique Cob Cottage, Mayne Island, British Columbia (Canada)

Een van zijn vorige bezoekers omschrijft de cottage-ervaring als volgt: 'het lijkt het alsof je een Hobbitverhaal binnenstapt.' Altijd al gedroomd van je eigen kabouterhuisje, op een eiland? Dan is de Unique Cob Cottage van Alexis de place to be. De hut is gemaakt uit lokale, duurzame materialen en is gelegen op een weids domein omringd door een groen landschap.

Het terrein, dat helemaal tot je beschikking staat, ligt op tien minuten wandelen van het strand.

Schermafbeelding 2016-03-09 om 16.50.35

Boeken doe je hier.

9/

4d2ecac2_original

#10: Brand New Mini Loft, Rome (Italië)

Raar, maar waar: deze piepkleine ruimte in Rome is één van de 10 meest populaire accommodaties van Airbnb. Voor een nacht betaal je slechts €37.

Deze dwergloft werd in 2012 volledig gerenoveerd en herbergt een kleine maar volledig uitgeruste keuken, een moderne badkamer en een gezellige slaapkamer. Het is gelegen in de historische buurt San John en ligt op enkele honderden meters van de metro die je naar alle bezienswaardigheden vervoert.

Schermafbeelding 2016-03-10 om 10.57.59

Boek hier.

(stagiaire Sarah Van Damme)